L'exèrcit espanyol es desplega per desenes de ciutats catalanes

Soldats de l'Exèrct espanyol a Madrid el 17 de març del 2020
L'Exèrcit espanyol ajuda a diferents localitats de Catalunya amb la desinfecció | Cedida

La presència de l'exèrcit espanyol a Catalunya és ja un fet cada vegada més normal. Tot i les reticències inicials de persones com Gabriel Rufián (ERC), el qual va dir que feien falta més metges i infermeres i no tants militars, el cert és que la seva tasca està servint de gran ajuda al conjunt de pobles del territori.

Concretament, a Catalunya han estat ja una trentena de localitats les quals s'han beneficiat de les seves tasques, principalment, de desinfecció d'espais com a residències de la tercera edat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Aquests dies passen per alt les diferents ideologies dels ajuntaments

Les primeres ciutats a acceptar els serveis especials de l'UME (la unitat militar d'emergències), van ser Barcelona, Badalona o Hospitalet de Llobregat, però ara ja han pogut acollir-los altres com Santa Coloma de Gramenet, Cornellà, el Prat, Pallejà, Sant Cugat del Vallès, Lleida, Balaguer, Àger, Torres de Segre, Sort i Terrassa.

A més a més, les actuacions militars s'han repartit pel mapa català passant per alt les diferents ideologies dels seus ajuntaments que, en aquest cas, s'han centrat a prioritzar i agrair el treball conjunt que s'està fent com a país. Tot i que la majoria de treballs que centren els militars a Catalunya són de desinfecció d'espais, també se'ls ha pogut veure en els hospitals de campanya ubicats a la Fira de Barcelona i Sabadell.

 

També s'han desplegat a Catalunya alguns efectius de l'Exèrcit de Terra

Més enllà dels membres de l'UME, també s'han desplegat a Catalunya alguns efectius de l'Exèrcit de Terra, especialment als voltants de l'acadèmia de Talarn, al Pallars Jussà. Així doncs, tots aquells ajuntaments que creguin que alguns dels seus equipaments necessiten una desinfecció per a incrementar la lluita contra el coronavirus, poden gestionar la seva petició a través de cada subdelegació del govern espanyol. Per la seva banda, des del Departament d'Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, també gestionen demandes i fan peticions per a eliminar qualsevol possibilitat de virus, especialment, a les residències d'avis.


Comentaris
jermanolo
des de luego no coinsibo que el alcalde de olot no deje que el ejercito desinfeste l los gedriaticos de olot

envia el comentari