IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Exèrcit espanyol es queixa de la descoordinació entre govern i Generalitat

Denuncien «incidències» amb algunes residències

L'UME desinfectant un centre cívic de Badalona el 25 de març de 2020
L'Exèrcit denuncia la descoordinació que hi ha amb la Generalitat | Catalunya Diari

L'Estat Major de la Defensa (EMAD) ha fet arribar un correu electrònic a la Delegació del govern espanyol per queixar-se de la descoordinació entre les administracions públiques i que els impedeix executar correctament l'operació Balmis a Catalunya, segons informa 'ABC'.

L'Exèrcit espanyol es queixa que en algunes residències catalanes no han pogut dur a terme les tasques per desinfectar-les a causa d'algunes «incidències». En aquest mail es demana a la delegada del govern, Teresa Cunillera, que «les peticions que ens remetin des de la Delegació del govern a Catalunya, estiguin actualitzades» per poder arribar «ràpidament i millor a les residències».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«Incidències» en l'11 per cent dels casos

Els militars assenyalen que tant l'UME com l'Exèrcit de Terra no han pogut dur a terme la seva feina en algunes residències tot i tenir l'ordre de Defensa. Així doncs, indiquen que del total de 166 peticions, quasi en l'11 per cent dels casos s'han topat amb «incidències o inconvenients».

Segons recull el mitjà citat, se'ls hauria negat l'entrada en quatre residències catalanes i en dues més es va cancel·lar la sol·licitud. També s'explica que en dotze geriàtrics quan l'UME va arribar se'ls va informar que la Generalitat ja les havia desinfectat amb la contractació «d'empreses civils privades». Davant aquesta descoordinació, l'Exèrcit es queixa que els recursos disponibles per combatre el coronavirus «no s'estarien optimitzant».

Fonts de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies han assegurat a 'ABC' que desconeixen «tota la programació de desinfecció que fa l'UME» mentre que des de la Delegació del govern assenyalen que se segueix el protocol establert i «s'actua amb l'autorització de la Generalitat».


Comentaris

envia el comentari