L'Exèrcit troba cadàvers convivint amb ancians en diverses residències del país

La Fiscalia General de l'Estat prendrà les mesures necessàries

Militars de l'UME es despleguen per Madrid el 15 de març del 2020
L'Exèrcit ha trobat cadàvers en diverses residències del país | Cedida

L'Exèrcit espanyol ha comunicat que persones grans han estat convivint amb cadàvers dins les residències d'ancians que hi ha en diversos punts del país. Així ho han assegurat fons de Defensa a 'Cadena SER' tot explicant que hi ha escenes «duríssimes» en diverses residències, ja que s'han trobat «ancians morts en els seus llits i el personal desaparegut».

Davant d'aquests fets, fonts de la Fiscalia General de l'Estat han assenyalat que prendran les mesures necessàries perquè «el pes de la llei recaigui sobre els responsables de les residències».

L'Exèrcit pot actuar en qualsevol residència

Les Forces Armades han reforçat la seva presència en les residències d'ancians durant aquestes últimes 48 hores i ahir es va decidir que podien actuar en qualsevol residència d'Espanya. D'altra banda, a la Comunitat de Madrid l'Exèrcit s'encarrega del trasllat dels cadàvers a crematoris i cementiris, una acció que estan preparats per fer en altres comunitats.

Aquest cap de setmana la Divisió d'Igualtat i Suport Social al Personal de la Subsecretaria del Ministeri de Defensa ha realitzat més de 1.400 trucades a militars i familiar d'edat avançada en situació de vulnerabilitat o aïllament a causa del coronavirus. Unes trucades que tenen com a objectiu saber com es troben i al mateix temps poder atendre tota mena de necessitats d'aquelles persones retirades o cònjuges vidus amb més de 82 anys.


Comentaris

envia el comentari