IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Exèrcit lamenta la decisió del Govern amb Sabadell: «S'està jugant amb la vida de la gent»

L'alcaldessa també ha reclamat a la Generalitat que és una situació d'emergència i no es pot demorar el calendari

Hospital de campanya muntat per l'exèrcit espanyol a Sabadell.
Les tendes que l'exèrcit espanyol va començar a instal·lar a la pista coberta d'atletisme de Sabadell | Catalunya Diari

En plena pandèmia, tots els focus apunten a Sabadell. El polèmic hospital de campanya que l'Exèrcit s'ha d'encarregar d'aixecar per evitar la saturació del Parc Taulí està portant cua. I és que el seu muntatge continua bloquejat. Poc després de començar les tasques d'instal·lació aquest dimarts, Salut va aturar l'operació. Algunes veus apuntaven a l'estètica «massa militar» de l'hospital com a motiu de l'aturada, entre elles Marta Farrés, alcaldessa de la ciutat vallesana. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El reclam de l'alcaldessa

La socialista rebia la notificació per part de la Generalitatque calia canviar la distribució prevista per l'Exèrcit, formada per tendes de campanya amb dos llits cadascuna, per una estructura de panells. El Govern nega les raons estètiques com a argument del canvi i assenyala que es tracta de motius purament tècnics, per fer l'hospital més robust i més fàcil de netejar. 

En qualsevol cas, Farrés explica que es troben en una «situació d'emergència» i que li és igual si es fa amb tendes o panells, mentre l'hospital s'aixequi sense retard. L'alcaldessa, que ha agraït la col·laboració de l'Exèrcit, reclama que s'actuï i «que no es demori el calendari per un canvi de criteri enmig del partit». 

L'Exèrcit: «S'està jugant amb la vida de la gent»

La pista coberta d'atletisme continua pendent de convertir-se en l'Hospital Temporal Vallès Salut, que acollirà entre 240 i 280 llits per continuar fent front al coronavirus. La Unitat d'Enginyers de l'Exèrcit, arribada de Salamanca, espera tornar-se a posar en marxa. «La prioritat és ajudar a la gent que ho necessita com abans millor. No poder fer-ho ràpid et genera impotència», explica un dels militars.

Asseguren a 'Crónica Global' que «les 24 hores perdudes pel bloqueig de la Generalitat són vitals». Són conscients que no són «benvinguts», assegura un altre soldat, destinat des de fa catorze anys a Catalunya, però creu que «ajudar a qui té prejudicis és la millor manera de donar-nos a conèixer i esborrar la imatge que tenen de nosaltres». «S'està jugant amb la vida de la gent», afegeix, confessant cert clima de malestar.


Comentaris
Maik
Aquest govern de fanàtics i incompetents (no sé si són més fanàtics que incompetents o més incompetents encara que fanàtics) està efectivament jugant amb vides humanes, RECORDEM-HO DESPRËS, NO OBLIT NI PERDO

envia el comentari