Un dels experts en coronavirus a la Xina revela quin ha estat el gran error d'Espanya

L'OMS insisteix en mesures de prevenció com rentar-se les mans freqüentment i mantenir la distància de seguretat

Una persona d'avançada edat amb una mascareta pel carrer
Un expert xinès en coronavirus ha llençat una recomanació a l'estat | Cristóbal

El Centre de Control i Prevenció de Malalties de la Xina, amb més de 2.000 empleats, va ser un dels primers a aïllar i identificar el virus de la Covid-19, i actualment dirigeix els estudis més avançats sobre aquest nou virus. Ara, el director d'aquest centre, l'expert en virologia i immunologia George Gao, adverteix el gran error que estem cometent a Espanya.

Gao ha estat format a Harvard i és Doctor per la Universitat d'Oxford. Aquest científic afirma que el gran error és que la gent no s'està posant les màscares. Així ho afirma en una entrevista a 'Science', on recorda que moltes persones asimptomàtiques o presimptomàtiques contagien a altres per les gotetes que deixen anar a l'hora de parlar.

El gran error: no utilitzar mascaretes

Per això la màscara és fonamental encara que no tinguem símptomes de la malaltia, i així ho han entès alguns països que a Europa estan obligant la gent a portar-les, com a República Txeca, Àustria i Bòsnia i Hercegovina. Una de les ensenyances més importants d'aquesta pandèmia, diu Gao, és aïllar tots els casos i posar en quarantena els contactes propers, així com el bloqueig de ciutats i la suspensió d'actes públics.

A 'Science' també es va publicar un estudi que recordava la importància de prendre mesures des de l'aparició dels primers contagis comunitaris, que a Espanya es va produir el 28 de febrer, la qual cosa indica que al nostre país es va reaccionar massa tard.

A més, George Gao es mostra escèptic amb la teoria que el virus morirà amb la calor. Segons ell, els últims estudis avalen que el virus té una gran resistència i que sobreviu en diverses superfícies durant hores, amb independència de les condicions de temperatura i humitat. També assegura que encara no es coneix el veritable origen del coronavirus.

Recomanacions de l'OMS

Cada vegada es van sabent més coses sobre el coronavirus, el virus que ha desencadenat una de les pandèmies més letals dels últims anys. No obstant això, les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) insisteixen en les mateixes mesures de prevenció que a l'inici: rentar-se les mans i respectar la distància de seguretat.

Les últimes recomanacions de l'OMS posen l'accent en les mesures d'higiene com rentar-se les mans regularment i desinfectar l'entorn, i les mesures de distanciament, com evitar el contacte proper i sense protecció amb persones simptomàtiques.

A més, l'OMS insisteix que les màscares de tipus FP2 i FP3, amb un altre tipus de material de protecció com guants i ulleres, són recomanables per a personal sanitari, mentre que la resta de les persones ha d'utilitzar mascaretes quirúrgiques per no contagiar a altres.


Comentaris

envia el comentari