Es podrà anar a la platja aquest estiu? Un expert ho revela

Luis Enjuanes ha destacat que la tornada a la normalitat es produirà progressivament

Imatge d'una platja de Barcelona
Un expert explica si es podrà anar a la platja aquest estiu | Catalunya Diari

Perquè amagar-ho. Molts de nosaltres estem farts del confinament i no veiem el dia en què puguem sortir al carrer, abraçar als nostres amics i tornar a la rutina. Primer ens van dir després de Setmana Santa, ara el 26 d'abril i segurament posposin la nostra sortida.

Quedar-nos sense estiu ens afecta encara més. Vivim en la incertesa i no sabem si en la nostra temporada predilecta podrem gaudir del clima o anar a la platja a refrescar-nos.

La resposta que tots esperàvem

Calma, Luis Enjuanes, l'expert espanyol de coronavirus va ser entrevistat per Jesús Calleja a través d'Instagram i ha assegurat que a l'estiu «molta gent anirà a la muntanya o a la platja». De fet, l'especialista es va apostar un cafè amb Calleja al fet que això succeiria així i la població podria gaudir de l'estiu.

Durant l'entrevista, Luis va destacar que en aquests moments «ens hem de guiar per la història de la medicina i la virologia» i que, «no s'acabarà el món. Aquesta epidèmia marxarà com totes, el virus pot ser que es quedi, però serà un altre més atenuat», ha tranquil·litzat el viròleg que va ser víctima de la COVID-19, però que ja ho ha superat.

La tornada a la normalitat, com ha afirmat l'expert, arribarà gradualment. En aquest sentit, Enjuanes ha assenyalat que abans de juny es podrà anar aixecant el confinament, i que per a juliol ja «haurà baixat moltíssim».

La gradual tornada a la normalitat

Calleja li ha preguntat a l'especialista sobre les diferents pròrrogues que van anar sorgint i el viròleg ha dit que a partir del 26 d'abril seguirem confinats però que «molta més gent anirà a treballar». En la seva opinió, el realitzaran, les persones que la seva ocupació no impliqui estar en espais concorreguts.

Pel que fa a la suposició del 15 de maig, Enjuanes ha advertit que encara no podrà sortir tothom amb normalitat al carrer i ha descartat que per a aquesta data s'organitzin actes massius com concerts, partits de bàsquet o anar al cinema a celebrar festes populars.

Amb tot, l'expert creu que llavors ja es podrà passejar per «zones àmplies, obertes i ben ventilades» sempre que s'efectuï amb «amb proteccions». «La vida tornarà una mica» ha confessat.

L'especialista creu que al juny es podrà anar a bars i restaurants, però ha apuntat que els locals hauran d'acollir menys gent afegint que «si tenim una segona onada de coronavirus, estem perduts».

Per a juny, Enjuanes preveu que també es podrà viatjar en avió, «però no com fins ara». «Si tenen capacitat per a 300 passatgers deixaran que voli una quarta part», ha declarat alhora que ha indicat que, com a conseqüència, els preus dels bitllets pujaran. El viròleg ha afirmat que serà complicat que tornem completament a la normalitat abans que arribi la vacuna.


Comentaris

envia el comentari