URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

El temps que ens queda de confinament segons un expert epidemiològic

Els 15 dies decretats pel govern espanyol podrien no ser suficient

Un home desinfecta els carrers de Madrid pel coronavirus
Aquesta situació podria durar entre quatre i sis setmanes | Catalunya Diari

Dijous 19 de març, cinquè dia, quart laborable, de confinament d'ençà que el govern espanyol va decretar l'Estat d'Alarma pel coronavirus i amb ell tot un seguit de restriccions: només sortir de casa per anar a treballar, comprar menjar o medicaments o treure el gos a passejar però... Fins quan durarà aquesta situació?

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'executiu de Pedro Sánchez ha dit que l'Estat d'Alarma s'allargarà 15 dies, que és el que permet la llei sense haver de passar pel Congrés però experts epidemiològics asseguren que no serà suficient.

En una entrevista al diari 'Ara', el cap del servei de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Benito Almirante, deixava ben clar que «en dues setmanes no estarà controlat». Almirante situa la Setmana Santa com una data clau pel control del virus perquè assegura que si es limiten els moviments i la gent no va de vacances «serà un gran èxit», en cas contrari «farem un pas enrere» i afegeix que ens esperen «sis setmanes de confinament, com a mínim quatre».

Per què es fan pocs tests?

D'altra banda, Benito ha donat resposta a una de les preguntes més plantejades aquests últims dies: per què no s'estan fent proves de coronavirus a aquelles persones que mostren símptomes lleus. L'expert explica que Espanya només copta, en aquests moments, amb proves «costoses, laborioses i limitades» motiu pel qual és prioritari «diagnosticar tan bé com sigui possible a les persones que tinguin malalties més grues». Finalment, afegia que és una qüestió de «responsabilitat col·lectiva» i que el confinament «l'ha de fer tant qui ha donat positiu com qui no».


Comentaris

envia el comentari