Els experts confirmen la teoria més dura sobre la quarantena

Espanya ja acumula 11.178 casos de coronavirus i 491 morts

Un treballador de Tailàndia desinfectant una sala de reunions el 10 de març de 2020
Espanya ja suma més de 11.178 contagis | Catalunya Diari

Espanya ja acumula 11.178 casos de coronavirus i 491 morts, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat. El director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat en roda de premsa que en les últimes 24 hores s'han registrat gairebé 2.000 casos nous (1.987) però que les altes mèdiques ja sumen 1.098 persones, un 9% dels diagnosticats.

A més, s'han hospitalitzat 5.136 persones i un 5% estan a l'UCI. També ha detallat que Madrid ja no acumula el 50% dels casos, sinó que la xifra ha baixat fins al 43. La comunitat té registrats 4.891 afectats, seguit de Catalunya, amb 1.394. A hores d'ara, la letalitat respecte a el nombre de morts se situa en el 4%. Cal recordar que un dels afectats a Catalunya és el president de la Generalitat, Quim Torra.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El confinament pot durar més de deu dies

Simón ha tornat a fer una crida a la calma durant les restriccions i ha alertat que poden durar més de deu dies. També ha defensat les mesures adoptades i ha dit que les decisions s'han pres quan es tenia la certesa que tindrien garanties. Tanmateix, Simón no ha dubtat a deixar clar que «l'epidèmia podria estar controlada com a mínim en un o dos mesos en el millor dels escenaris, tres o quatre en el pitjor».

Per la seva banda, Enrique Ruiz Escudero (Conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid) ha manifestat a diferents mitjans de comunicació que «entre el 25 i el 26 de març veurem si les mesures han tingut efectes i la inflexió de la corba, quan els casos nous siguin inferiors a les altes, es produirà probablement el 15 d'abril».

L'increment diari s'alenteix una mica

A Madrid, la distribució dels casos pels nivells de gravetat són «una mica diferents de la resta», ja que un 76% estan hospitalitzats, un 7% estan en UCI i la letalitat ha arribat al 7%, tot i que el percentatge de curats és més gran (19%). Això es deu, segons Simón, al fet que durant el primer període de l'epidèmia dels brots es van associar a grups d'alt risc, de manera que els ingressos en UCI i de morts «s'esperava que fossin més alts com així ha estat».

Dels 11.178 casos confirmats, actualment hi ha actius si es resten les altes i les defuncions, un total de 9.659 casos. Progressivament s'està observant que l'increment diari s'alenteix una mica tot i que cal prendre aquesta dada «amb molt de compte perquè hi ha hagut petites modificacions en la definició de cas que podien explicar-ho», segons Simón.


Comentaris

envia el comentari