IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els experts creuen que el coronavirus va arribar abans a Igualada que a la resta de Catalunya

La Conca d'Òdena viu una difícil situació a causa de l'elevat nombre de contagis i la seva letalitat

Façana de l'Hospital d'Igualada el 13 de març de 2020.
L'Hospital d'Igualada viu una situació molt difícil | ACN

El cas d'Igualada és un cas estrany a causa de la quantitat de casos de coronavirus que han aparegut i, sobretot, per la seva letalitat.

En aquest sentit, el director de l'Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria, ha assegurat que aquesta situació única a Catalunya es deu, probablement, a què els casos a la capital de l'Anoia van començar com a mínim a principis del mes de febrer. Malgrat això, suposen que els primers casos no es van diagnosticar com a tal i que els contagiats van passar la malaltia com una altra més sense prendre les mesures necessàries que evitessin el posterior focus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

A Igualada hi ha 63,1 morts per cada 100.000 habitants

«No hi ha diferència entre la infectivitat del coronavirus, el nombre de contagis que origina cada infectat (2,3) en l'àrea d'Igualada i la mitjana de Catalunya, però a Igualada la letalitat, del 14%, és molt superior a la mitjana, del 4,1%», explicaven a l'informe del comitè d'experts dirigit per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, que assessora el Departament de Salut i que va detallar en el seu moment 'La Vanguardia'. De fet, des del Govern de la Generalitat, han subratllat que a Igualada hi ha 63,1 morts per cada 100.000 habitants, enfront dels 6,9 a Catalunya, 7,4 a Espanya, el 27,0 a Madrid i el 41 a Llombardia (Itàlia).

Així doncs, els experts apunten al fet que alguns veïns de l'Anoia van portar el virus fins a Catalunya procedent d'Itàlia a inicis del mes passat i que, d'aquesta forma, la seva propagació ha estat imparable i s'ha traduït en un dels focus d'infecció més forts del país. Davant aquesta situació, l'alcalde d'Igualada segueix demanant la realització de més test per a detectar a més persones amb coronavirus i poder així extremar les precaucions i mesures de confinament. Això no obstant, des del Govern segueixen prioritzant aquests tests entre els treballadors sanitaris, i els col·lectius de més risc.

Aconsegueixen extubar una infermera a Igualada que estava en estat greu

Malgrat les males notícies d'aquests dies, cal destacar que aquest dijous una infermera de l'Hospital d'Igualada amb coronavirus ha estat extubada i el seu cas millora a poc a poc. Es tracta de la primera vegada que aconsegueixen extubar un pacient afectat per la covid-19 al centre mèdic igualadí. Així ho ha anunciat l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, qui s'ha mostrat feliç per la notícia. Mentrestant però, un auxiliar d'infermeria continua intubat a l'UCI de l'hospital. El brot de la Conca d'Òdena suma ja 43 defuncions i 332 infectats. Del nombre total de casos, 140 són professionals sanitaris, A banda, 107 persones han estat donades d'alta.


Comentaris

envia el comentari