IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Experts donen 4 motius pels quals no haurien de sortir els nens al carrer

Les raons exposades són clares

Nena pensativa mirant a través d'una finestra
Hi ha experts en contra que els nens puguin començar a sortir de casa aviat | Pixabay

La crisi del coronavirus ha provocat que el Govern hagi establert el confinament dels ciutadans a les cases per evitar que aquell segueixi propagant. Un confinament que ahir el president, Pedro Sánchez, va donar a conèixer que anava a tornar a prorrogar, concretament fins el 9 de maig .

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Això sí, en aquest anunci va exposar que els nens podran començar a sortir al carrer de forma progressiva a partir de l'27 d'abril, com ja s'havia demanat per part de pares i psicòlegs, per exemple. Una sortida que els nens realitzaran usant mascareta i acompanyats pel seu pare o mare, que serà només per fer una passejada i que tindrà un temps determinat.

Aquesta notícia ha alegrat a tots els que estaven demanant una mica de flexibilitat per als menors, perquè no aguanten més a casa. No obstant això, no tothom està a favor que aquests petits puguin deixar de banda el confinament total.

Motius pels quals no haurien de sortir

El Servei d'Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública de Madrid s'ha mostrat contrari a la idea. En concret, ha estat la seva responsable, Maria Ordobás, la qual ha exposat els motius pels quals els nens no haurien de sortir:

  1. Els nens molt poques vegades manifesten els símptomes del covid-19 quan estan infectats i això dificulta poder-lo diagnosticar.
  2. El col·lectiu dels menors és molt rellevant a l'hora de transmetre el virus.
  3. Cal pensar en tot moment en els grups de risc, que són molt vulnerables al virus. Per això, cal tenir sota un enorme control als menors que transmeten aquell de forma significativa.
  4. Tot i que les xifres de contagis i morts han baixat a Espanya, ara «ha d'imperar el principi de la prudència i de la màxima precaució».

Aquestes són les raons que dóna Ordobás en contra de la mesura de Govern. Tanmateix, aquest compta amb les recomanacions d'altres professionals sanitaris que consideren que la mateixa es pot dur a terme amb cautela i seguint les directrius adoptades.


Comentaris

envia el comentari