ÚLTIMA HORA

🚨 Mor un home en sortir de la via la furgoneta en què viatjava al Segrià

La família d'un dels guàrdies civils morts per coronavirus denunciarà l'Estat

Volen que es reconeixi que ho va fer en acte de servei

Francisco Javier Collado, guàrdia civil mort per coronavirus
La família de Francisco Javier Collado demandarà l'Estat | Cedida

La família de Francisco Javier Collado, el segon guàrdia civil mort per coronavirus a Espanya, demandarà a l'Estat perquè reconegui que va perdre la vida en un acte servei. Així ho ha confirmat el seu advocat, Jorge Piedrafita a '20 minuts'. 

Segons el lletrat, sense aquest reconeixement la vídua deixarà de cobrar «el doble de pensió.» Defensa que existeixen «suficients indicis» que l'agent de la Benemèrita es va infectar a la presó d'Herrera de la Mancha (Ciudad Real), on feia tasques de seguretat i transport de presos.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els membres de la Guàrdia Civil es troben molestos, ja que des de la Direcció General s'està negant la condició de malaltia en acte de servei pels infectats. A més, també hi ha queixes per la falta d'equips de protecció. Piedrafita explica que «dos guàrdies civils de la mateixa presó» han donat positiu. I és que «no s'estan realitzant els tests a tots els efectius que durant el servei han pogut tenir contagi per contacte amb infectats». 

Volen depurar responsabilitats

L'advocat també s'estaria plantejant una segona denúncia per veure quina és la responsabilitat de l'Estat de Francisco José i que els familiars rebin una compensació econòmica. Recorda que «era una persona sana i sense patologies prèvies» i que per això «li van dir que podia ser grip i no va venir una ambulància fins al quart dia, on va morir a l'hospital».

Jorge Piedrafita explica que els funcionaris directament implicats podrien tenir condemnes penals. A més, el pare de Francisco Javier lamentava que hagi hagut d'enterrar el seu fill «per culpa d'un govern inepte i un ministre de l'Interior encara pitjor per no preocupar-se de la seva gent.


Comentaris

envia el comentari