IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

Moltes famílies podrien cobrar gairebé 1.000 € amb la nova ajuda urgent del govern

La xifra, així, podria doblar-se respecte als 500 euros que s'estipulaven en un principi

L'ingrés mínim vital que s'estimava de 500 euros, podria arribar gairebé fins als 1.000 per a algunes famílies | Pixabay

La vicepresidència de Drets Socials i per Agenda 2030 vol que l'ingrés mínim vital de 500 euros s'elevi fins a 950 euros per a famílies amb dos adults sense ingressos i dos fills a càrrec. Així ho han confirmat fonts de la vicepresidència de Drets Socials i per a l'Agenda 2020. «La Renda Social Extraordinària (RSE) ha d'arribar immediatament a totes les persones que ho necessiten amb una implementació senzilla i molt àgil», afegeixen.

En aquest sentit, assenyalen que aquesta RSE, que aquest dijous havien denominat Ingrés Mínim Vital (IMV) i que és una mesura «pont», és a dir, provisional, fins que pugui aprovar-se la definitiva, anirà destinada a aquelles persones que visquin en llars amb baixos ingressos.

Concretament, aquest dijous van especificar que els requisits per accedir a la mesura serien ingressos per sota de 200 euros mensuals per individu o que la renda de la llar estigui per sota dels 450 euros de mitjana per membre. D'aquesta manera, les persones vulnerables que compleixin els requisits rebran durant tres mesos una prestació de 500 euros al mes.

500 euros d'ajuda amb plusos per fills o altres adults

A més, si en una mateixa unitat de convivència hi ha més d'un adult sense ingressos, pel segon la prestació s'incrementarà en 250 euros al mes. Igualment, la prestació s'incrementarà en 100 euros mensuals per cada persona menor a càrrec, que serien 150 euros en les famílies monoparentals. Com a exemple, planteja que una unitat familiar amb dos adults més dos menors, podrien ingressar 950 euros al mes durant tres mesos.

En el cas que la persona sol·licitant tingui reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, l'ingrés serà de 600 euros al mes. La quantia mensual de la prestació per infant a càrrec serà de 120 euros mensuals per cada menor de 18 anys amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33% i 180 euros mensuals si és una família monoparental.

Fonts d'aquesta vicepresidència assenyalen que es tracta d'una proposta que cal aprovar i discutir i que tant el ministre d'Inclusió com sindicats i ONG ho van veure «bé i necessari» i afegeixen que, «fins i tot els empresaris tot i el comunicat». Les patronals CEOE i Cepime van denunciar aquest dijous que «en cap moment» se'ls ha fet partícips de la negociació d'un nou ingrés mínim vital pont i que aquesta iniciativa no s'ha sotmès a discussió en el diàleg social. De fet, van declinar acudir a la reunió prevista per a aquest divendres.


Comentaris

envia el comentari