IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una farmacèutica desenvolupa la possible primera vacuna contra el coronavirus

Aquesta està en fase experimental i s'ha enviat per fer les primeres proves

Personal sanitari esperant repatriats de la Xina pel coronavirus a Anglaterra el 9 de febrer de 2020
La vacuna l'ha creat una farmacèutica americana | CatalunyaDiari

Una farmacèutica dels Estats Units ha desenvolupat una vacuna per combatre el coronavirus. Segons un comunicat de la companyia, Moderna Inc. el primer lot de la vacuna, en estat experimental, ha estat enviat a investigadors del Govern dels Estats Units perquè puguin dur a terme les primeres proves en humans i analitzar si realment funciona i per tant pot ajudar a combatre el virus procedent de la Xina, segons avança 'El Periódico'.

S'espera que l'assaig clínic, amb 20-25 voluntaris sans, comenci a finals d'abril. En ella s'estudiarà si dues dosis de la vacuna són segures i donen una resposta immune que pugui protegir contra la infecció, segons ha declarat el director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses, Anthony Fauc. Es calcula que els resultats inicials de l'assaig clínic es podrien obtenir el pròxim estiu, entre els mesos de juliol i agost.

77.150 casos de COVID-19 diagnosticats

Fins avui dia, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha diagnosticat fins a 77.150 casos de coronavirus en pacients de la Xina amb un total de 2.592 morts. Mentre que el nombre de persones contagiades continua augmentant a Cora del Sud, Iran i Itàlia, l'OMS assegurava ahir que encara no es pot parlar de pandèmia però sí que ha arribat el moment de «preparar-se».

Aquesta mateixa tarda la Generalitat ha confirmat el primer cas de COVID-19 a Catalunya. La pacient és una dona de 36 anys, de nacionalitat italiana, que resideix a Barcelona i que fa pocs dies va tornar de la zona italiana afectada pel coronavirus.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari