YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El FC Barcelona anuncia un ERTO per a jugadors i personal

Els jugadors del primer equip podrien veure's més afectats

Jugadors de la primera plantilla del Barça amb Josep Bartomeu, 13 de març 2020
El Barça presenta un ERTO davant la crisi del coronavirus | EP

El FC Barcelona ha anunciat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per tots els seus jugadors, així com per a la resta del personal no esportiu, segons ha decidit la junta directiva reunida aquest dijous telemàticament, per «minimitzar l'impacte econòmic que la crisi del coronavirus està provocant en l'activitat» del club. Una notícia que es confirma després que ahir sortís a la llum que els jugadors estaven regatejant la seva rebaixa del sou.

Mesures davant les circumstàncies que estem vivint

L'entitat blaugrana ha informat sobre la mesura: «Davant aquest escenari d'emergència sanitària, la junta directiva ha decidit implementar una sèrie de mesures per pal·liar els seus efectes i reduir les afectacions econòmiques d'aquesta crisi. D'entre les mesures adoptades, cal destacar les relatives a l'àmbit laboral, motivades per la necessitat d'implementar mesures d'adaptació de les obligacions contractuals del personal del club a les noves, i transitòries, circumstàncies que estem vivint».

«Es tracta de la presentació dels diferents expedients relatius en l'àmbit esportiu -futbol i altres esports professionals-, així com en la resta del personal no esportiu». Aquests expedients es tramitaran davant del Departament de Treball de la Generalitat, una vegada el FC Barcelona hagi «compartit amb tot el seu personal, esportiu i no esportiu, tots els aspectes relatius a aquestes mesures, i el seu abast».

Es tracta d'una reducció de la jornada laboral, imposada per les circumstàncies i les mesures de protecció dutes a terme, segons explica el Barça en conseqüència es durà a terme la «reducció proporcional de les retribucions previstes en els respectius contractes».

Aquestes mesures, el FC Barcelona les vol implementar seguint «escrupolosament les normes formals laborals, sota els criteris de proporcionalitat, i sobretot equitat, i amb l'únic objectiu de reprendre l'activitat del club tan aviat com sigui possible». En el comunicat no es concreta si la reducció salarial afectarà totes les seccions per igual o si el primer equip de futbol -amb sous més alts- assumirà la part més important.

Altres mesures preses pel club

A més, el club ha anunciat mesures per lluitar contra el coronavirus conjuntament amb el Patronat de la Fundació Barça. Entre elles, les instal·lacions del club -tant les esportives com les annexes- han estat posades a la disposició del Departament de Salut.

Es llançarà el programa 'T'Acompanyem a Casa', per contactar proactivament amb tots els socis majors de 80 anys, per informar-los i assistir-los, i fer un seguiment durant aquesta crisi. Aquest programa és l'adaptació del programa 'T'Acompanyem', que, en col·laboració amb la Creu Roja, es dona al Camp Nou els dies de partit a totes aquelles persones amb problemes de mobilitat, entre altres mesures.


Comentaris

envia el comentari