Felip VI truca Sánchez Llibre per interessar-se per les empreses catalanes

La Casa del Rei ho ha explicat a les xarxes socials

El rei Felip VI.
El rei Felip VI, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

Fa dies que el rei Felip VI, de vegades acompanyat per la seva esposa, la reina Letícia, manté contactes amb diversos ministres del govern espanyol i amb representants de diverses entitats socials, a banda d'autoritats sanitàries, per conèixer de primera mà l'impacte de la crisi del coronavirus a Espanya, tant a escala sanitària com econòmica.

Felip VI truca a Foment del Treball

Aquest dimecres, el cap d'Estat ha fet la seva primera trucada a Catalunya per interessar-se per la situació. No és que Felip VI hagi trucat el president de la Generalitat, Quim Torra, o la consellera de Salut, Alba Vergés, per conèixer de primera mà l'impacte del virus en el sistema de salut del país i també en com queda la situació econòmica a Catalunya després de la crisi.

El rei ha optat per interessar-se directament per la situació de les empreses catalanes, a través de la patronal Foment del Treball. Segons una piulada emesa pel compte de Twitter oficial de la Casa del Rei, el monarca ha conversat telefònicament amb Josep Sánchez Llibre, president d'aquest sindicat:

Una trucada polèmica, no pel seu contingut, sinó per les reaccions a Twitter. Diversos usuaris han protestat pel fet que el Rei s'ha interessat per Foment del Treball, que agrupa grans empreses, però en canvi no ha fet cap gest cap a treballadors assalariats o autònoms, que també estan vivint de primera mà les conseqüències negatives de la crisi econòmica que ha causat l'epidèmia del coronavirus —tal com demostren, per exemple, les dades d'atur que s'han conegut aquest dijous.


Comentaris

envia el comentari