IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Felipe González titlla el govern espanyol d'«inexpert» davant la crisi del coronavirus

Per contra, ha elogiat la gestió de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida

Intervenció de Pedro Sánchez a la Moncloa el 16 d'octubre de 2019.
Pedro Sánchez, en una intervenció a la Moncloa, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es troba gestionant una de les crisis més importants de la història de la democràcia a l'Estat. A la dificultat del dia a dia, les pèssimes dades sanitàries i el fortíssim impacte econòmic i social de la pandèmia, que ja es comença a observar de manera fefaent en les dades actuals, Sánchez també s'ha d'enfrontar a les crítiques polítiques. Les habituals són les que arriben des de l'oposició, tant des dels partits nacionalistes i independentistes com des de la bancada de la dreta, de PP, Vox i C's.

Elogis a Almeida i una subtil crítica a Pedro Sánchez

Però també n'hi ha d'inesperades que, tot i que més subtils, calen fons perquè venen de files pròpies. La darrera, des d'un dels pesos pesats del PSOE: l'expresident del govern espanyol entre 1982 i 1996, Felipe González. En una entrevista concedida aquest dimecres, 8 d'abril, a Onda Cero, González ha posat de relleu que el govern estatal s'està enfrontant a aquesta crisi «amb una certa inexperiència».

«Els governs s'enfronten amb moltes dificultats. Nosaltres a més sumem el factor d'una certa inexperiència i d'una crisi política que venim travessant des de fa cinc anys», ha dit González. La crítica ha pres més envergadura quan, en la mateixa entrevista, González ha elogiat un altre govern, el de l'Ajuntament de Madrid... que governa el PP. L'expresident del govern ha confessat que està «sorprès gratament» per la gestió encapçalada per l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida.

González, un home allunyat de Sánchez

Tot i que l'etapa de més enfrontament ja ha passat, Pedro Sánchez no ha estat mai sant de la devoció de Felipe González: a les eleccions primàries del mes de maig de 2017 a les files socialistes, González va donar suport explícit a Susana Díaz, que finalment va caure derrotada.


Comentaris

envia el comentari