IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Fernando Simón admet un error en les xifres que s'han donat del coronavirus

L'expert aclareix que l'augment de casos es deu a la realització de més tests PCR

El director del Centre de Coordinació d¡Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, a una roda de premsa
Fernando Simón ha reconegut que serà difícil calcular la xifra real de morts pel coronavirus | CatalunyaDiari

Fernando Simón, director del Centre d'Alertes i Emergències sanitàries, ha assegurat que l'increment en un 2,9% de casos positius d'aquest dijous 16 d'abril està «en línia amb el que s'ha observat durant els últims dies». Han estat 5.183 nous casos els que s'han comptabilitzat en la jornada de dijous, sumant un total de 182.816 casos des del començament de la pandèmia.

Simón ha tornat a repetir el discurs que va llançar el dia anterior: l'augment de nous casos respon a l'increment dels tests realitzats en les comunitats a persones asimptomàtiques. Així, ha explicat que Andalusia, Extremadura, Múrcia i La Rioja han diferenciat quins són els positius en persones asimptomàtiques.

L'expert ha explicat que s'han fet 40.000 proves PCR diàries, el doble del que es feia en les setmanes anteriors, i 1.312 test de diagnòstic ràpid, el que significa «un esforç molt important en tot el territori per localitzar, identificar i aïllar a qualsevol cas que pugui suposar un risc».

Admet que la xifra real de morts és «difícil de conèixer»

Sobre les noves dades aportades per la Generalitat en relació amb els morts a Catalunya, que inclouen els decessos en residències de gent gran o domicilis, Simón ha comentat que «la xifra real de morts és difícil de conèixer. Ni tenint molt bones estadístiques sanitàries arribarem a conèixer la xifra real de morts», ha reconegut, a més d'assegurar que les persones diagnosticades amb coronavirus que moren es computen com mort per aquesta malaltia.

Simón ha valorat el descens «molt important» en la letalitat, que ha passat d'un 20% fa unes setmanes a un 3% a mitjans d'abril, tot i que ha afirmat que les xifres segueixen estant molt per sobre del que seria desitjable. «Els morts segueixen sent una llosa que ens pesa cada dia molt», ha apuntat.

A més, l'expert en Sanitat ha destacat que, quan es tingui controlada la transmissió del coronavirus, encara hi haurà entre una setmana i deu dies «amb un nombre de morts superior a què ens agradaria».


Comentaris

envia el comentari