Una dona fingeix tenir el coronavirus per ser atesa més ràpidament a urgències

La dona va ser arrestada per les autoritats i haurà de pagar una multa

Ambulancia i especialistes preparats pel coronavirus
Una dona es va presentar a l'hospital dient que tenia coronavirus per ser atesa amb prioritat | EFE

Una persona ha estat detinguda en fingir tenir coronavirus per ser atesa amb prioritat a l'hospital. Els fets han passat a Copacabana, a Brasil, després que una dona mentís als metges d'urgències i provoqués que s'activessin els protocols internacionals per combatre el virus.

La protagonista de la història Claudete Maria Rosa Da Silva, de 39 anys, qui va anar a urgències aquest divendres perquè es trobava malament. En veure que hi havia molta gent, va pensar que si fingia tenir el coronavirus, els metges l'atendrien abans, i així va ser. La dona va explicar que acabava de tornar de Hong Kong, on havia estat treballant de cuidadora de nens, i que començava a notar els primers símptomes d'aquest virus de Wuhan

Activada l'alerta internacional

Automàticament, els especialistes van activar el codi d'alerta i els protocols internacionals per combatre el virus i fins i tot es va avisar al Ministeri de Salut del país. La pacient va ser aïllada en una sala i sotmesa a diversos exàmens mèdics, però després de comprovar el seu historial migratori van adonar-se d'una cosa: Da Silva no havia viatjat mai a l'estranger. Amb totes les alarmes ja activades, els especialistes van preguntar als seus familiars, que van confessar que la dona no havia estat mai a la Xina, i que de fet, ni tan sols tenia passaport.

Les autoritats van confirmar llavors que es tractava d'una falsa alarma i la dona va ser arrestada dins l'hospital després de confessar que havia mentit de forma premeditada per ser atesa més ràpidament. Ara, la detinguda haurà de pagar una multa per una llei brasilera que sanciona a les persones que creen alarma sense motiu, o que realitzen qualsevol acte capaç de produir agitació o pànic. 

Quarantena a Catalunya

Centenars de ciutadans xinesos han decidit posar-se en quarantena per seguretat davant l'alerta sanitària del coronavirus voluntàriament. Jiangwei fa ja 22 anys que viu a Catalunya, a Berga, però és oriünda de Qingtian, situada a 1.000 quilòmetres de Wuhan, l'origen del brot víric. Segons ha explicat en una entrevista, avui es compleixen 13 dies de la seva quarantena de dues setmanes, que està realitzant sense companyia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari