IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La directora d'una residència catalana amb 12 defuncions: «No parleu amb els familiars»

La residència acumula 12 defuncions i tots els seus pacients estan contagiats excepte quatre

Mans d'una persona jove i una persona de la tercera edat
Diverses residències catalanes estan sent investigades | CatalunyaDiari

Les residències de gent gran estan veient com les defuncions i els positius per coronavirusaugmenten setmana rere setmana. Fiscalia ja ha iniciat diverses investigacions en algunes d’elles per evitar que el nombre d’afectats creixi en els pròxims dies.

Ara, Fiscalia i el Ministeri de Salutinvestiguen la residència d’Ullastrell (Vallés Occidental), on tots els seus residents han estat contagiats menys quatre i les defuncions augmenten a 12.

Sense guants ni mascaretes

Segons denuncien els treballadors del centre i han pogut confirmar a través d’un àudio, la directora del centre no assegurava les mesures d’higiene i seguretat mínimes per evitar el contagi entre treballadors i ancians: ni tan sols guants. «La caixa de guants que teniu us ha de durar tot el mes», crida la directora de la residència d’Ullastrell.

«Tingueu cervell. No hem de dur guants quan donem menjar als avis, no». Segons expliquen les treballadores del centre, els directius asseguraven que netejant-se les mans abans i després de servir-los el menjar era més que suficient per evitar el contagi.

Tampoc utilitzaven mascaretes, ja que la directora assegurava  que no servien i només han de portar-les els pacients que tenen el virus- un desconeixement que posa en perill pacients i treballadors: «Les mascaretes són perquè els malalts no contagiïn, no us evita contagiar a vosaltres». 

«No agafeu els punyeters telèfons»

Però les declaracions més dures han estat quan la directora ordena els seus empleats que si un ancià comença a mostrar símptomes, el millor remei és donar-li aigua: «Si un avi està constipat, només heu de donar-li molta aigua. Que s’ofega? Aigua»

Tot i aquesta situació, el més preocupant és que els familiars no poden preguntar per la salut dels que es troben dins la residència, perquè davant la crisi que estan tenint la directora ordena no parlar amb ningú:«No agafeu el telèfon als fills. Si l’agafeu continuaran trucant, així que no agafeu els punyeters telèfons».

Després que es filtressin els àudios i les treballadores denunciessin la situació, Fiscalia ha obert una investigació contra el centre per possible mala praxi, i el Departament de Salut i Assumptes Socials va acudir a la residència per desallotjar els pacients.


Comentaris

envia el comentari