Fnac i Decathlon presenten un ERTO que deixa temporalment a l'atur a 10.000 treballadors

Més de 10.000 treballadors es queden, temporalment, sense feina

Façana d'un establiment Decathlon
L'ERTO de Decathlon afecta el 92% de la seva plantilla | Cedida

Fnac i Decathlon són les dues últimes empreses en sol·licitar un Expediente de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) arran de la crisi del coronavirus. En el cas de la primera, suposarà l'entrada a l'atur per a 1.627 treballadors, mentre que la segona deixarà temporalment sense feina un total de 8.886 treballadors. Se sumen així a les decisions d'altres grans grups com Primark o Mercedes, que també han aplicat un expedient a les seves plantilles.

FNAC aplica l'ERTO sobre el 86% de la plantilla

Pel que fa a Fnac, l'ERTO suposa el cessament de l'activitat del 86% de la seva plantilla. El 4% restant seguirà amb el manteniment «essencial» de l'empresa i la venda online. Malgrat això, fonts properes han indicat a Europa Press que l'empresa s'ha compromès a complementar la prestació d'atur fins a assolir el 100% del salari mensual, garantir la integritat de les pagues extres i que no es descomptin els dies de vacances, entre altres mesures.

El 92% en el cas de Decathlon

D'altra banda, Decathlon ja ha notificat a treballadors i sindicats l'ERTO que deixarà sense feina, temporalment, el 92% de la seva plantilla. Malgrat que l'empresa no ho ha confirmat, els sindicats demanen que Decathlon es comprometi a assolir el 100% del salari mensual, de manera que la butxaca dels treballadors no es vegi afectada per la crisi del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari