IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

L'enduriment dels controls provoca importants retencions a les grans ciutats

La Guàrdia Civil realitza més d'un centenar de controls a les vies espanyoles

Foto de les retencions a Madrid, el dimecres 8 d'abril del 2020
Els controls policials han provocat cues quilomètriques | Twitter

Avui s'han viralitzat diverses imatges que apuntaven a la possible 'operació sortida' de Setmana Santa que té lloc cada any. Enguany, la crisi del coronavirus ha impedit que els ciutadans puguin gaudir de les vacances de Pasqua i, per tant, les fotografies que s'han compartit a Twitter, malgrat que no són falses, no indiquen que una gran multitud de persones s'hagi saltat la quarantena per marxar a segones residències. Arran la polèmica que hi ha hagut a les xarxes, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha negat que siguin retencions pel desplaçament de vehicles no essencials.

Així mateix, es tracta de congestió a les vies pels nous controls que s'han implementat amb motiu de la Setmana Santa. «La gent no està marxant a segones residències, només que els pocs que es mouen han de passar per controls i a molts els ha agafat de camí a casa», ha assenyalat la institució. La Guàrdia Civilha establert nombrosos controls de trànsit a les carreteres per evitar desplaçaments no permesos aquesta Setmana Santa, i, a més, s'hi sumaran la vigilància mòbil i la que disposin altres cossos policials.

Per això mateix, s'han provocat retencions en les entrades a zones urbanes grans com ara Madrid o Barcelona, que han comptat amb afectacions quilomètriques diverses. Des de Trànsit han instat els ciutadans a prendre's seriosament el confinament encara que sigui una setmana especial.


Comentaris

envia el comentari