Les fronteres d'Espanya podrien estar tancades durant mesos

El govern es planteja prohibir el turisme internacional de cara el pròxim estiu

Dos agents de la Policia Nacional fent un control
El govern medita tancar les fronteres i evitar el turisme internacional per la crisi del coronavirus | Catalunya Diari

Elgovern central treballa ja amb un pla específic que preveu un estiu sense turisme internacional i medita que les fronteres espanyoles quedin tancades. Això suposaria que no entrés el potent flux de turisme estranger, però com a nova mesura vol fomentar el turisme nacional durant tot l'estiu com a alternativa de vacances a l'estranger.

Durant l'estiu, els espanyols tampoc podrien sortir del territori nacional, llevat que un certificat de salut ho recomani. Aquesta mesura estaria subjecta a algunes excepcions, tal com s'han anat veient en cada canvi de fase decretada pel govern de Pedro Sánchez.

La decisió sobre què passarà no és clara

Sobre l'ús de les platges en l'època estival, encara no està molt clara la decisió que es prendrà, però la limitació de l'aforament és una de les mesures que els experts epidemiològics i científics haurien recomanat a l'executiu. De fet, a hores d'ara, es preveu molt difícil veure abarrotades les platges de país en el pròxim estiu.

Actualment, estar preparats per a la tardor i l'hivern és la preocupació més gran de govern i dels experts en el coronavirus. L'estiu serà una època excepcional amb tota seguretat, però un membre de l'Executiu apunta que «no està res decidit».

Ara mateix es treballa en tots aquests escenaris, i s'estudien igualment les anàlisis de desescalada de certes institucions privades, en què el turisme internacional no s'espera que obri fins a la tardor. «És impossible en aquest moment vaticinar res, encara que el turisme internacional el veig pràcticament impossible», reconeixen des de l'executiu.

«El turisme internacional trigarà perquè abans de la reobertura de fronteres caldria recompondre la connectivitat i dotar-se de mitjans que assegurin no contagiar», asseguren des de l'Executiu.


Comentaris

envia el comentari