IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Generalitat demana ajuda a l'Exèrcit per combatre el coronavirus

Ho ha fet a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència

Militars de l'UME es despleguen per Madrid el 15 de març del 2020
S'ha demanat que l'UME intervingui a un centre de menors de Badalona | Cedida

La Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitatha demanat la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per desinfectar un centre tutelat de menors a Badalona, al Barcelonès, on s'han detectat casos de coronavirus. El centre afectat és la residència La Dida on s'acull a més de vint menors desemparats o en risc d'exclusió social.

Fonts de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Família han explicat que estan mobilitzant «tots els recursos que tenen al seu abast» per fer front a l'emergència sanitària. «Estem posant en marxa un contracte de neteja gran per actuar de forma més ràpida a les residències, però mentrestant ens estem coordinant amb Protecció Civil, Interior, Salut, amb la Delegació del govern i també amb l'UME per garantir la millor resposta davant l'emergència» han destacat.

Així doncs, han reiterat que tenen previst mobilitzar «tots els recursos a l'abast, perquè abans de tot, en aquests moments, està el sentit de responsabilitat i protegir la ciutadania vulnerable».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

És la primera vegada que el Govern els emana ajuda

Fins al dia d'avui, el Govern s'havia mostrat reticent a demanar ajuda a l'Exèrcit espanyol per la crisi del coronavirus. El conseller Miquel Buch deia el passat 18 de març que «a Catalunya no els necessitem», tot i que amb el transcurs dels dies, Buch ha anat canviant la seva postura, fins que el passat dimecres, 25 de març, el titular d'Interior admetia que «si els necessitarem, ja els cridarem».


Comentaris

envia el comentari