La Generalitat demana al govern espanyol que allargui el confinament total a Catalunya

Els consellers Buch i Budó ho han anunciat aquest dimecres

Roda de premsa telemàtica del president de la Generalitat, Quim Torra, sobre el coronavirus el 15 de març del 2020
El govern Torra reclama allargar el confinament. | Cedida

La Generalitat demanarà al govern espanyol que es mantingui el confinament total a Catalunya amb la nova pròrroga de l'estat d'alarma. La portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, han advertit durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimecres que el Procicat té previst sol·licitar a l'Estat una pròrroga del confinament total.

La consellera ha avisat que seria un «desastre» que un «desconfinament mal planificat avui» fos «preludi» d'un segon confinament total. Buch ha afegit que la «pitjor notícia» seria que l'esforç i el sacrifici fet fos «en va» i no servís «per a res» si hi ha un relaxament que provoca un rebot de la corba del coronavirus: «És millor allargar el patiment que no pas tenir rebrots».

Torra avisa que només compareixerà al Parlament si les intervencions tenen valor jurídic

El president de la Generalitat, Quim Torra, només oferirà més compareixences telemàtiques al Parlament si tenen «valor jurídic». Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimecres al migdia. Si la cambra no dona «garanties» perquè les compareixences de Torra tinguin el valor jurídic que sí que tenen les intervencions dels consellers i consellers del Govern en comissions, el president de la Generalitat convocarà de nou els grups parlamentaris per reunir-se a distància i parlar de la situació sanitària. Budó ha instat el PSC a enviar les seves propostes per pal·liar la crisi de la covid-19 a Pedro Sánchez, perquè les traslladi a les reunions dels presidents autonòmics.


Comentaris

envia el comentari