IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

La Generalitat posa en marxa un hospital de campanya a la presó de Quatre Camins

Descarten un «trasllat massiu» dels presos a l'hospital penitenciari de Terrassa o Brians 2

Hospital de campanya del Vallès pel coronavirus, el 09/04/2020
A la presó s'han detectat 22 positius, però encara estan a l'espera de 65 tests | Catalunya Diari

La Generalitat ha posat en marxa un hospital de campanya a la presó de Quatre Camins després de detectar 22 nous positius per coronavirus en el mateix mòdul, segons ha informat la Conselleria de Justícia en un comunicat aquest mateix dissabte. 

Després d'haver diagnosticat 5 casos en el mateix mòdul en només 7 dies, els professionals sanitaris han fet proves ràpides PCR als 145 interns del mòdul 4. D'aquests, un total de 22 han donat positiu i estan pendents dels resultats d'unes altres 65 persones. A més, 10 treballadors de la presó han donat positiu, fet pel qual Salut farà proves PCR «als professionals que han estat en contacte amb els interns del mòdul 4».

Els interns amb símptomes romandran al mòdul i rebran atenció mèdica

Els presos que han donat negatiu seran traslladats a un altre mòdul «per aïllar-los del brot», mentre que aquells que tinguin símptomes lleus es quedaran al mòdul 4 i rebran allà mateix atenció mèdica. Aquest mòdul actuarà com «extensió de l'hospital penitenciari de Terrassa», disposarà d'un servei de desinfecció propi i tots els seus interns hauran de portar obligatòriament mascareta. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Preveuen un increment de casos

«A causa del nombre de positius i al seu previsible increment», les Conselleries de Salut i Justícia descarten el trasllat massiu de presos a l'hospital penitenciari de Terrassa o la unitat per a interns amb símptomes lleus de Covid-19 habilitat en la segona planta d'infermeria del centre Brians 2. 

A l'hospital penitenciari de Terrassa hi ha 31 llits disponibles, i estan ocupats 16 dels 22 destinats a pacients amb Covid-19; a la segona planta de la infermeria de Brians 2 hi ha 22 llits, i només dos d'aquests estan ocupats; al mòdul 4 de Quatre Camins hi ha 145 llits, 23 d'ells amb interns que tenen Covid-19. «La resta estan a casa seva o a les infermeries dels seus centres corresponents», i un total de 43 professionals de les presons i centres de justícia juvenil catalans han donat positiu.


Comentaris

envia el comentari