URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

La Generalitat ordena el confinament de tota la ciutat d'Igualada i tres municipis més pel coronavirus

La mesura entrarà en vigor a partir de les 00.00 hores d'aquest dijous

Persona equipat contra el coronavirus i desinfectant un pont
La Generalitat ordena el confinament de tota la ciutat d'Igualada | EP

La Generalitat ha ordenat el confinament de tota la ciutat d'Igualada, així com de Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui, després de detectar-se un important brot de coronavirus a la capital de l'Anoia. L'ordre entrarà en funcionament a partir de les 00.00 hores d'aquesta mateixa nit, i implicarà que ningú podrà sortir ni entrar a la ciutat.

Segons 'El Nacional', les persones que es troben a fora del municipi, o les que vulguin sortir-ne encara, ho podran fer entre les 21.00 hores i la mitjanit d'aquest dijous. La mesura afecta aproximadament a unes 70.000 persones i es pren després que er intentar contenir el brot de coronavirus que hi ha a la zona, amb 58 casos confirmats segons l'últim balanç de Salut.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Contenir el coronavirus

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una crida a la calma i ha insistit en el fet que és el confinament «ens permetrà la contenció del virus». A la vegada, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha recomanat la «permanència en els domicilis» dels veïns mentre es mantingui l'efectivitat de les mesures incloses en la resolució aprovada pel Govern. 

Per la seva banda, el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent ha recordat que no fer cas del confinament suposaria una desobediència castigada amb una sanció penal i una multa. La policia catalana ha desplegat a 106 efectius, dins un dispositiu anomenat 'Orís', repartits entre el control perimètric a uns 29 punts de tall, la garantia de la prestació de serveis bàsic i un recolzament perquè aquest es pugui a dur a terme. 


Comentaris

envia el comentari