IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Generalitat crea un programa de mediació gratuït per resoldre conflictes durant la pandèmia

El servei pal·liarà en part les limitacions existents en la justícia ordinària per l'estat d'alarma

Imatge de la Ciutat de la Justícia
El servei de mediació impulsat per la Conselleria de Justícia serà gratuït per als usuaris. | CatalunyaDiari

La Conselleria de Justícia de la Generalitat ha creat el programa 'Mediació i Covid-19'. Aquest servei, que serà gratuït per als usuaris, està dirigit a persones immerses en un conflicte durant la pandèmia i fins sis mesos després d'acabar-se l'estat d'alarma. Aquelles persones disposades a resoldre un conflicte per mediació hauran de demanar el servei mitjançant un correu electrònic al Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, segons la resolució publicada aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El mediador de cada cas s'assignarà per proximitat al lloc de cada conflicte, les reunions se celebraran de manera telemàtica i el text recull que es prioritzaran les consultes «relatives a la infància, a les persones amb discapacitat i a altres col·lectius vulnerables». La preocupació per la pandèmia, sumada al confinament i les seves repercussions l'àmbit personal, familiar, econòmic i social, «ha generat un increment dels conflictes entre les persones, tant en l'àmbit veïnal, laboral o contractual», explica la resolució.

La via judicial, «seriosament limitada»

La publicació del DOGC també assenyala que, en suspendre's els terminis processals, «la via ordinària de resolució de conflictes, mitjançant òrgans jurisdiccionals, ha quedat seriosament limitada» als serveis essencials que s'han estipulat per a l'estat d'alarma. Amb aquest nou programa, la Conselleria pretén contribuir a millorar la gestió i resolució d'aquests conflictes interpersonals.

El text apunta que, al contrari de la via judicial, la resolució de conflictes per mediació té avantatges com «l'estalvi de costos econòmics, temporals i emocionals» i la considera més eficaç en l'execució dels acords aconseguits.


Comentaris

envia el comentari