Girona se suma a la solidaritat i habilita el pavelló del Palau per a persones sensesostre

Els usuaris es confinen al pavelló i només sortiran per anar a la bugaderia

Un grup de sensesostre descansant en una zona exterior del pavelló de Palau 2 habilitada per al col·lectiu el 27 de març de 2020
Un grup de sensesostre descansant fora del pavelló del Palau 2 de Girona | CatalunyaDiari

L'Ajuntament de Girona s’ha sumat a la solidaritat que envolta aquests durs dies de pandèmia. Aquest divendres al matí el pavelló de Palau 2 s’ha habilitat per a persones sensesostre mentre duri la crisi sanitària del coronavirus. El pavelló ha obert amb una previsió de 80 places i tots aquells que entrin hauran de quedar-se confinats mentre duri l'estat d'alarma.

Els tècnics mesuren la temperatura dels usuaris a l'entrada i els omplen un petit registre. Una vegada a l'interior tenen accés a unes lliteres individuals, a una zona de menjador amb taules i cadires, a la zona de de dutxes i també unes taquilles personals. De tota manera, una vegada entre només poden sortir per anar a la bugaderia a renta la roba. Des dels serveis socials de l'Ajuntament els donen una targeta per anar-hi.

Una vuitantena de llits pels més necessitats

El pavelló de Palau 2 de Girona ha reobert aquest divendres les seves portes dues setmanes després d'estar totalment inactiu per la cancel·lació de competicions esportives arran de l'estat d'alarma. Ara, la pista ha deixat lloc a una vuitantena de llits i també un espai de menjador per a persones sensesostre. L'objectiu és aconseguir que es confinin mentre duri l'estat d'alarma i no s'exposin al virus.

A mig matí ja han començat a entrar els primers usuaris. Una vegada arriben al pavelló, una persona s'encarrega d'agafar-los la temperatura amb un termòmetre i omple un petit registre amb el seu nom i el llit que li pertoca. Abans d'entrar també els avisen que accedir al recinte implica complir el confinament i això vol dir que per sortir al carrer hauran de demanar un justificant. Una vegada dins, reben una targeta indicant el número de llit, la clau per a una taquilla individualitzada i també una targeta amb l'adreça de la bugaderia.

A l'interior, cada usuari pot estar-se a la zona de llits o a la de menjador. També té accés als serveis i a una zona de dutxes. A més, també han habilitat una zona de l'aparcament de davant del pavelló com un pati on els sensesostre puguin prendre l'aire. Diverses tanques de l'Ajuntament delimiten un espai al costat de l'entrada del pavelló.

Lliteres instal·lades al pavelló de Palau 2 de Girona habilitades per a persones sensesostre el 27 de març de 2020
Les lliteres habilitades al pavelló del Palau 2 de Girona | CatalunyaDiari

L’espai podria ampliar-se si fos necessari

De tota manera, els usuaris que vulguin podran anar a una bugaderia a rentar-se la roba. Per fer-ho, però, necessitaran demanar un justificant als tècnics de serveis socials de l'Ajuntament de Girona que hi ha al pavelló. Amb aquell document, si la policia els atura pel carrer podran justificar que anaven a rentar la roba i després tornaran al centre. Això els eximeix de sancions per incomplir la restricció de mobilitat.

A l'interior, els llits estan separats amb la distància de protecció obligatòria i també les taules i cadires de la zona de menjador. A més, els tècnics també demanen als usuaris que quan parli amb la resta de companys intentin mantenir la distància reglamentària. A més, a les taules hi ha líquid desinfectant i també a la zona de dormitoris hi ha diversos pots de gel per rentar-se les mans.

Des de l'Ajuntament ja van anunciar que malgrat la vuitantena de llits instal·lats inicialment, es pot ampliar l'espai si fes falta. El consistori ha habilitat el pavelló poliesportiu després que el local on hi havia l'antiga UNED, al Barri Vell, quedés petit davant de l'augment de persones sensesostre


Comentaris

envia el comentari