Girona suspèn 'Temps de flors' 2020 pel coronavirus

La decisió l'ha comunicat aquest dijous l'alcaldessa Marta Madrenas

La catedral de Girona decorada pel Temps de Flors el 12 de maig del 2018
Girona ha hagut de suspendre la calebració a causa del coronavirus | Cedida

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha anunciat aquest dijous, 26 de març, la suspensió de l'edició 2020 de 'Girona, Temps de Flors', el certamen que la ciutat havia d'acollir del 9 al 17 de maig, com cada any. La crisi del coronavirus ha obligat a suspendre el Temps de Flors, que cada any duu 250.000 visitants a Girona.

Es tracta d'un dels esdeveniments de l'any després de les Fires de Sant Narcís, que l'any passat ja es van quedar sense concerts a causa de la crisi de seguretat pública que es va produir arran de la sentència del procés. Aquesta primavera, doncs, s'havia de celebrar la 65a edició del certamen, que ara haurà d'esperar a l'any 2021.

Madrenas explica que la decisió s'ha pres de manera consensuada

L'alcaldessa, Marta Madrenas, diu que la decisió «s'ha pres de manera consensuada» amb els organitzadors i que és «l'actitud més assenyada». «Ara la prioritat és lluitar contra els contagis», subratlla.

D'altra banda, Madrenas ha explicat que Salut ja ha escollit un hotel a la ciutat per si cal convertir-lo en hospital —tot i que no ha dit quin— i que la Policia Municipal ha intensificat la mediació per conflictes veïnals derivats del confinament i han intervingut en «dos casos greus» amb detinguts per violència domèstica.

En un any natural, doncs, la ciutat ha vist com cauen alguns dels seus esdeveniments més destacats. Les Barraques de Girona, que concentren les nits de concerts de Sant Narcís, no es van celebrar a l'octubre i, en posposar-se al febrer, també es van haver de cancel·lar a causa del coronavirus. El Festival Strenes està estudiant canviar les dates d'alguns concerts programats per aquest abril, si bé ja ha reconegut que «hi ha alguns concerts que no es podran posposar». Ara, cau 'Temps de Flors'.


Comentaris

envia el comentari