IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern aplaça els impostos a pimes i autònoms fins al 20 de maig

En concret, el termini màxim de presentació de les declaracions d'aquest trimestre es passa al 20 de maig d'aquest any

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en roda de premsa el 7 d'abril del 2020
La minista d'hisenda ja va avançar les mesures en roda de premsa | CatalunyaDiari.com

El govern espanyol preveu aprovar al Consell de Ministres d'aquest dimarts un Reial decret per establir l'ampliació dels terminis de presentació i pagaments de declaracions trimestrals d'impostos (IVA, IRPF i Societats) perquè els autònoms i les pimes amb una facturació inferior a 600.000 euros els puguin presentar fins al 20 de maig, en comptes del mes d'abril, segons han confirmat fonts governamentals.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

A més, està previst que la norma facilitarà que els autònoms puguin renunciar al sistema de mòduls i tributin pel d'estimació directa, juntament amb modificacions en l'Impost de Societats.

La portaveu de Govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ja va avançar aquestes mesures en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari de divendres passat, en què va indicar que el Govern estava treballant per ampliar els terminis i la presentació dels pagaments tributaris, monitoritzant la situació econòmica i les circumstàncies i problemes que van sorgint.

En concret, el termini màxim de presentació de les declaracions d'aquest trimestre es passa al 20 de maig d'aquest any, davant el 20 d'abril previst inicialment, i el termini per a les domiciliacions serà fins al 15 de maig, quan fins ara estava previst que el termini acabés aquest dimecres, 15 d'abril.

A més, en les declaracions ja presentades amb domiciliació bancària, no s'efectuarà el càrrec fins al 20 de maig, segons han informat fonts coneixedores de les mesures, que s'aplicaran de manera exclusiva a aquelles empreses amb un volum de facturació inferior a 600.000 euros, ja que per a la resta seguirà sent el 20 d'abril de 2020 el termini de presentació.

El termini per la declaració de l'IVA va començar el passat 1 d'abril i acabava el pròxim 20 d'abril, igual que el de l'IRPF i l'impost de Societats, tot i que el termini per la domiciliació acabava aquest dimecres, 15 d'abril. Així, el Govern dóna un marge d'un mes per la presentació, pagament i domiciliació dels impostos.

Sistema d'estimació directa per a autònoms

De la mateixa manera, aquest dimarts s'aprovarà que autònoms i pimes puguin renunciar al sistema de mòduls i puguin tributar pel d'estimació directa, segons va anunciar la ministra.

Les persones físiques que són al sistema d'estimació objectiva podran realitzar ara la renúncia a aquest sistema només per a aquest any i no per a tres com està establert actualment, i realitzar els pagaments del trimestre pel règim d'estimació directa simplificada.

Per als que no renunciïn i romanguin en estimació objectiva, s'habilitarà un sistema que permeti reduir el rendiment net en els dies que hagi estat tancat l'establiment.

Per la seva banda, per l'impost de societats es podrà realitzar ara el canvi en el sistema de càlcul dels pagaments fraccionats.

Aquestes noves mesures de prolongació dels terminis se sumen a la moratòria de sis mesos, els tres primers sense interessos, aprovada a mitjans de març per a l'ajornament de fins a 30.000 euros en impostos d'autònoms i pimes amb una facturació de fins a sis milions d'euros , i a la moratòria de les quotes a la Seguretat Social, també de sis mesos, aprovada a finals de març per a empreses i autònoms.

Ajornar a juliol

Des del sector, l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals (AEDAF) i el Consell General d'Economistes, entre altres, han remès en les últimes setmanes diverses cartes a la ministra exigint la prolongació del termini d'impostos, així com el Cercle d'Empresaris i les organitzacions d'autònoms (ATA, UPTA i UATAE) i fins i tot el Defensor del Poble va atendre la petició, instant Hisenda a allargar els terminis d'abril a maig en l'IVA i l'IRPF a pimes i autònoms, juntament amb la pròrroga fins al 30 de setembre de la Campanya de la Renda, petició realitzada també per Gestha.

Precisament, després de la reunió mantinguda aquest dilluns pel Ministeri de Treball i les principals organitzacions d'autònoms (ATA, UPTA i UATAE), els autònoms han advertit de la necessitat «urgent» de mesures.

ATA ha reclamat que les obligacions tributàries del primer trimestre s'han ajornat al 20 de juliol, data en la qual es presenta el segon trimestre, a aquesta petició s'ha sumat UPTA. Les organitzacions demanen una moratòria de lloguer també per als locals, així com l'abonament de les prestacions extraordinàries.

A la reunió s'ha informat de la creació d'una taula de la feina autònoma, en què es preveu que els contactes es mantinguin setmanalment per abordar les següents fases de la crisi sanitària del coronavirus i s'elabori una agenda comuna amb l'objectiu d'impulsar l'activitat dels autònoms.


Comentaris

envia el comentari