IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol aprovarà una ajuda urgent de 500 euros pel coronavirus

Pablo Iglesias i Pedro Sánchez a la sessió parlamentària de l'dia 9 d'abril de 2020
Pablo Iglesias i Pedro Sánchez a la sessió parlamentària del dia d'avui, celebrada per prorrogar l'estat d'alarma. | EFE

L'ajuda urgent de govern per a les famílies amb més problemes econòmics per la crisi del coronavirus està a punt de materialitzar-se. Es tracta ni més ni menys de la renda mínima vital de 500 euros, un ajut de caràcter urgent que s'avança a la renda universal bàsica que Unides Podem defensa fermament des de la seva entrada a l'Executiu.

D'aquesta manera, és una iniciativa que ja estava inclosa en els plans de govern, però que s'ha accelerat per garantir uns ingressos mínims vitals a les famílies més afectades pel coronavirus. Aquest dijous, els ministeris encarregats de desenvolupar aquesta mesura van assegurar haver obtingut el suport d'empresaris, sindicats i organitzacions del tercer sector per a la seva implantació.

El vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, que encapçala l'equip de treball juntament amb els ministeris de Treball i Seguretat Social, ha publicat a les seves xarxes socials el suport de les entitats assistents a la mesura de Govern.

El vicepresident hauria intercanviat documents amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, que segons fonts properes al seu entorn, aprova la mesura en aquest moment excepcional de crisi però rebutja la seva implantació de forma permanent.

Ingrés pont de caràcter temporal

El president de la CEOE no és l'únic que s'oposa a l'ingrés mínim vital de caràcter permanent. Tot i que és una mesura inclosa dins l'acord de govern, hi ha alguns membres de l'executiu que aposten per no aprovar aquest ajut i mantenir la despesa pública a ratlla.

Aquest ingrés que s'aprovarà ara serà un «ingrés pont» de caràcter temporal per a les famílies més afectades per la crisi, mentre se seguirà treballant en el desenvolupament d'un permanent.

La mesura genera polèmica en molts sectors, de manera que es preveu que la seva implantació de forma definitiva no es produeixi fins d'aquí a uns quants mesos, quan el subsidi estigui tècnicament ben desenvolupat i sigui aprovat per tots els sectors socials.


Comentaris

envia el comentari