IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern avalarà fins a 1.200 euros del lloguer a les famílies amb problemes

Els beneficiaris no hauran d'assumir cap cost ni interessos pel crèdit

Casa de paper amb unes claus i una calculadora
Els beneficiaris no hauran d'assumir cap cost ni interessos pel crèdit | Cedida

El govern espanyol avalarà el 100% del lloguer a les famílies que no puguin assumir-lo per culpa del coronavirus. Ho farà assumint imports de fins a 1.200 euros, segons s'extreu d'un esborrany del reial decret al qual ha tingut accés 'El Periódico' i que es presentarà aquest dimarts a la mesa del Consell de Ministres. La intenció de la nova mesura és, segons el mitjà citat, «reforçar, complementar i ampliar» les aprovades amb anterioritat.

Aquest aval del govern de Sánchez es tradueix en crèdits pel pagament de la quota de lloguer que no tindran cap cost pel beneficiari ni cap mena d'interessos. L'ajuda, per tant, va dirigida a aquelles famílies amb problemes econòmics a causa de la crisi sanitària, que no poden afrontar les seves factures.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

IVA zero pel material sanitari

L'esborrany, que prendrà forma definitiva a partir del Consell de Ministres de dimarts, contempla altres noves mesures en l'àmbit fiscal, financer i laboral. Una d'elles, per exemple, és aplicar un tipus impositiu d'IVA zero pel material sanitari fins al 31 de juliol., afavorint així efectivitat, rapidesa i igualtat en les importacions de tal equipament.

Fraccionar l'Impost de Societats

La nova normativa establirà també la possibilitat del pagament fraccionat de l'Impost de Societats i ampliarà la línia d'avals per imports de fins a 100.000 milions d'euros fins al 31 de desembre. A més, es permetrà a l'Institut per a la Diversificació i estalvi de l'Energia (IDAE) concedir ajornaments de quotes de préstecs i al Consorci de Compensació d'Assegurances fer reassegurances de crèdit i caució a partir de 2020.

Dos mesos més de teletreball

Hi ha molts sectors que requereixen la presència física de l'empleat en el lloc de treball. En aquests casos, es produirà una tornada escalonada i segura d'aquests treballadors a la feina. No obstant això, el govern espanyol té la intenció de mantenir el teletreball per a aquelles activitats que es puguin realitzar des de casa. L'Executiu estudia l'opció de prorrogar durant dos mesos el «caràcter preferent» del teletreball en tots els sectors després de l'aixecament de l'Estat d'Alarma.


Comentaris

envia el comentari