El Govern avisa que només acceptarà ERTO degudament justificats

A banda, considera essencial evitar que es trenqui la cadena de pagaments

Imatge de dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'hospital Trueta de Girona
El Govern avisa que no acceptarà ERTO que no estiguin degudament justificats | ACN

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha alertat aquest dimarts que el seu departament no acceptarà ERTO que no estiguin plenament justificats per causes relacionades amb el coronavirus.

Reconeix un gran volum de feina per als funcionaris

Els més de 30.000 expedients, que afecten uns 270.000 treballadors han suposat un gran volum de feina pels funcionaris que els tramiten i ha recordat que el silenci administratiu al cap de cinc dies suposa l'autorització de l'ERTO.

Però ha dit que no permetran que algunes empreses vulguin «aprofitar la situació per a expedients sense justificació», i ha recordat que només els que estiguin relacionats amb activitats prohibides per l'estat d'alarma seran autoritzats.

El Govern vol evitar un trencament de la cadena de pagaments

En una entrevista a TV3, El Homrani ha dit que els autònoms que alhora són empresaris poden tenir línies de finançament de la Generalitat o el govern espanyol per evitar problemes de liquiditat.

Al Govern li preocupa no trencar la cadena de pagaments, perquè «seria dramàtic per a tothom», i ha recordat que la Generalitat va aprovar una línia de préstecs de 1.000 milions d'euros que l'ICF avalarà en un 75%. Alhora, però, ha demanat mesures complementàries al govern espanyol, com l'ajornament d'impostos que va decretar la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari