El Govern avisa: «El teixit empresarial està en perill de desaparèixer»

La consellera Chacón expressa una «profunda decepció» amb el govern espanyol perquè «moltíssima gent» pot acabar a l'atur

El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.
El govern català tem un dany irreparable al teixit empresarial del país. | ACN

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ha advertit aquest dimecres que a Catalunya «el teixit empresarial està en perill de desaparèixer» si no hi ha més mesures per pal·liar l'impacte de la crisi del coronavirus i injectar liquiditat en unes companyies, la immensa majoria petites i mitjanes o autònoms, que han deixat de «facturar d'un dia per l'altre».

«Si fem com si res i exigim els mateixos pagaments a la seguretat social, si no hi ha mesures d'injecció que permetin a les pimes sobreviure, haurem d'estendre no només els ERTO, sinó que haurem d'enviar a l'atur a moltíssima i moltíssima gent», ha dit en un missatge dirigit al govern espanyol.

«La moratòria de les cotitzacions és el mínim»

En aquest sentit, Chacón ha assegurat que la moratòria de les cotitzacions és «el mínim» que pot fer l'Estat i ha recordat que en el cas dels autònoms, que a Catalunya són 540.000, «l'ideal seria la condonació» de la quota, que permetria injectar uns 185 milions d'euros de liquiditat.

Chacón ha dit que les mesures promogudes per l'Estat s'obliden de les pimes i les deixen «en un mar de paperassa». La consellera ha celebrat que es facin avals de crèdit, però ha criticat que no s'alleugereixin els «pagaments regulars» d'impostos ni es tinguin en comptes les característiques singulars dels empresaris més petits, que a Catalunya en molts casos tenen menys de 50 treballadors.

Chacón critica la «desorientació» generada per les mesures preses

La consellera també ha lamentat la manca d'eficiència de les mesures anunciades fins ara, i ha dit que els col·lectius de treballadors estan «desorientats» i les pimes en risc. «O cuidem les pimes o d'aquí a pocs mesos en lamentarem les conseqüències tots plegats», ha assegurat.

Chacón ha considerat una «total inconsciència» pensar que un cop s'aixequi l'estat d'alarma l'activitat econòmica tornarà a ser la mateixa i ha reclamat «mesures reals» per ajudar als «grans oblidats», que ha dit que són els petits empresaris. La consellera ha criticat la voluntat «recentraltizadora» del govern espanyol i el fet que prengui decisions amb «desconeixement» de la realitat de cada territori. «Anem tard i malament proposant mesures», ha defensat.


Comentaris

envia el comentari