IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Govern català confirma que el curs escolar 2020-2021 començarà el 14 de setembre, «tal com estava previst»

S’espera que l’inici sigui «el més normal possible»

Nes a l'escola
Està previst que el procés de preinscripcions escolars s'obri a meitats de maig  | Cedida

El director general de Centres Públics de la Generalitat i president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep González-Cambray, ha confirmat que el curs escolar 2020-2021 començarà el 14 de setembre «tal com estava previst». En declaracions a Rac1, ha indicat que espera que l’inici sigui «el més normal possible» tenint en compte que s’haurà de complementar amb el que s’ha viscut en aquest a causa de la pandèmia del coronavirus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

González-Cambray ha assenyalat que la crisi sanitària de la Covid-19 està accelerant els processos d’aprenentatge, per exemple en els docents, i ha permès fer un salt en l’ús de les tecnologies educatives per al futur. «Ningú ens assegura que no haguem de tancar els pròxims dos anys els centres en períodes curts de temps», ha advertit.

Per una altra banda, ha explicat que al departament li agradaria tornar a les aules abans del final d’aquest curs perquè suposaria una evolució positiva de la pandèmia i «seria positiu retrobar-se». Malgrat això, ha recordat que la decisió depèn de les indicacions de la Conselleria de Salut i Protecció Civil.

A més, ha anunciat que cada centre haurà d’elaborar un pla de retorn i que la tornada a les aules pot ser gradual, en la que no tots els cursos tornaran al mateix temps o que tots els centres obrin el mateix dia.

Les preinscripcions, a meitats de maig

El director general ha confirmat que el departament obrirà el procés de preinscripcions escolars quan es donin les condicions per accedir amb equitat i treballa perquè pugui ser a meitats de maig. També ha assenyalat que la majoria de les famílies ho faran de manera telemàtica, però també és compatible amb què altres ho facin presencialment.

Les portes obertes dels centres per la preinscripció s’adaptaran via telemàtica i caldrà veure si el calendari final de preinscripció pot ser compatible amb la reobertura dels centres.

Finalment, González-Cambray ha indicat que no es donarà un «aprovat general» als alumnes i ha recordat que es disposa de dues avaluacions prèvies.  D’aquesta manera, ha assegurat que cap alumne ha de sortir perjudicat pel coronavirus i ha explicat que els estudiants tindran «les mateixes notes o superiors que ara».


Comentaris

envia el comentari