IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern ho confirma: la setmana que ve ja hi haurà mascaretes «suficients» en farmàcies i botigues

Reyes Maroto diu que la ciutadania podrà disposar d'aquesta protecció «en cas que la considerin necessària»

Personal sanitari en un centre d'El Vendrell aplaudint la feina dels companys el 31 de març de 2020
Els coronavirus continua sent la gran preocupació del país. | Catalunya Diari

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha afirmat que la setmana que ve ja hi haurà mascaretes suficients als comerços i farmàcies perquè la ciutadania en pugui comprar. «En el canal comercial i també de farmàcia es començaran a proveir mascaretes suficients com perquè la població pugui tenir tranquil·litat», ha dit aquest dijous a la tarda en roda de premsa.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Maroto ha dit que, així, les persones que s'hagin incorporat a la feina, baixin a comprar o a passejar el gos podran disposar d'aquesta protecció «en cas que la considerin necessària». En roda de premsa telemàtica, la ministra ha recordat que «des del 10 de març al 14 d'abril, el govern espanyol ha distribuït a les comunitats autònomes 77,8 milions d'unitats de material de protecció, mascaretes quirúrgiques, test de detecció, dispositius de ventilació i EPI».

Increment en la producció nacional

Maroto ha volgut destacar el treball del seu departament per tal d'impulsar els projectes susceptibles d'incrementar la producció nacional i crear noves línies de producció «per a satisfer les necessitats més urgents», ja que «la disponibilitat de capacitat de producció de materials sanitaris, equips de protecció i medicaments s'ha revelat com una necessitat estratègica».

Per tal de pal·liar el desproveïment, en part, s'han impulsat projectes i establert contactes per a aconseguir en el menor termini possible incrementar la disponibilitat d'aquests productes i tenir producció nacional suficient per a proveir a la població. Així, Reyes Maroto ha destacat l'increment de la producció de les empreses de Sibol i Climax, fabricants de mascaretes FFP2 i FFP3, fins a les 300.000 unitats a la setmana.

Grup Mondragón produirà 10 milions de mascaretes al mes

A més, la ministra ha anunciat quatre noves línies de producció de mascaretes del Grup Mondragón, que arribaran a Espanya aquest cap de setmana procedents de la seva planta a la Xina. Maroto ha volgut destacar l'«enorme esforç realitzat per la corporació, els empleats de la qual han treballat 24 hores al dia durant un mes per a fabricar aquest equipament que permetrà produir 10 milions de mascaretes al mes».

La producció es completa amb altres vuit tallers de confecció nacional, entre ells el d'El Corte Inglés, visitat aquest dimecres pel president del Govern, que fabriquen altres 300.000 mascaretes a la setmana.


Comentaris

envia el comentari