IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Ja és oficial: El Govern proposa que els menors d'edat puguin sortir dues hores diàries

Ho han anunciat aquesta tarda els consellers Buch, Vergés i Budó

Pla general de Quim Torra durant la reunió telemàtica amb els representants del sector de la discapacitat
El Govern Torra ha fet oficial la seva proposta aquest dissabte a primera hora de la tarda. | Generalitat de Catalunya

El Govern de Catalunya, després de la reunió del Procicat d'aquest dissabte, 18 d'abril, ha presentat públicament la proposta que ha fet al govern espanyol i que, perquè s'apliqui, caldrà que l'executiu central l'autoritzi. Es tracta de permetre les sortides als menors d'edat per franges de dues hores diàries.

Franges horàries per edats

Els menors de 16 anys hauran de sortir amb l'acompanyament d'un adult i els adolescents d'entre 16 i 18 ho podran fer sols, sempre que els pares o tutors legals es facin responsables de les mesures de distanciament social i seguretat. La proposta del Govern català inclou tres franges horàries en funció de l'edat de la canalla:

  • De 12.00h a 14.00h: Famílies amb nens de fins a 6 anys, és a dir, nascuts entre 2014 i 2020
  • De 16.00h a 18.00h: Famílies amb nens d'entre 6 i 16 anys, és a dir, nascuts entre 2004 i 2013
  • De 18.00h a 20.00h: Joves majors de 16 anys, és a dir, nascuts abans de 2004.

Les famílies amb menors de diverses franges d'edat hauran de triar una de les franges per sortir dels seus domicilis, segons ha indicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en una roda de premsa.

Passejos per parcs i jardins, minimitzant els contactes

Des del Govern han explicat que les seves recomanacions passen perquè els passejos es facin utilitzant parcs i jardins, però no es podrà anar a parcs i espais infantils i de joc, ni utilitzar els elements lúdics i de manteniment físic que hi pugui haver en aquests punts.

A més, es recomana sortir i entrar dels edificis per les escales i no per l'ascensor, i a més no es podrà agafar ni transport privat ni públic per al desplaçament. Caldrà la declaració autoresponsable tant en els casos en què els adults acompanyen com en el cas dels adolescents majors de 16 anys que podran sortir.


Comentaris
Juanan
Haciendo referencia a este dato "De 18.00h a 20.00h: Joves majors de 16 anys, és a dir, nascuts abans de 2004." Me gustaria saber hasta que edad se refiere desde los 16 hasta que edad? gracias.

envia el comentari