IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La decisió del govern amb els nens majors de 12 anys

Les mesures en què els nens podran sortir al carrer serà coneguda durant el dia d'avui

Nena pensativa mirant a través d'una finestra
El govern decidirà si deixa sortir als nens de 12 anys | Pixabay

Avui és el dia clau perquè el govern decideixi en quines condicions els nens podran sortir al carrer el proper 27 d'abril. Va ser dissabte passat quan Pedro Sánchez va anunciar la intenció de rebaixar les mesures de confinament per als més petits deixant en l'aire la forma en què això es realitzarà.

Un cop acabada la sessió de Consell de Ministres, s'anunciarà com serà la sortida dels nens i si hi haurà límit d'edat. Una qüestió que ja va aixecar algunes queixes entre les comunitats autònomes on alguns presidents van mostrar el seu desacord amb què el límit d'edat sigui de 12 anys.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, criticava el passat diumenge que el govern espanyol pugui deixar a casa els adolescents de 12 a 18 anys si pren com a referència la Llei de salut pública. També ho van manifestar Alberto Núñez Feijóo, president de la Xunta, va apostar per pujar l'edat als 14 anys, i el de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page.

De fet, va sol·licitar així que es tingués en compte l'«edat pediàtrica», és a dir els 14 anys, per decidir les condicions en què tindrà lloc la sortida dels nens. «No m'importa l'edat de qui surti, sinó el fet que estiguin separats i no en grup» va opinar el president, que va demanar la sortida dels nens de 14 a 16 anys.

Apunten que és poc probable que estiguin contagiats

El fet que els nens hagin estat els que més han patit el confinament, ja que porten una mica més d'un mes sense sortir de casa, és una de les raons per aixecar lleument les mesures de l'aïllament, ja que és poc probable que estiguin contagiats. «Els nens, tant en aquesta epidèmia com en la grip, poden ser difusors de la malaltia quan estan contagiats i en contacte amb casos que el puguin transmetre.

Portem ja un mes i una setmana de confinament, d'estar a casa. Els nens han estat aquí i la probabilitat que ara estiguin infectats és molt baixa» explicava Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, en la roda de premsa de dilluns passat 20 d'abril.

Tot i que encara no s'havien concretat les mesures en què els nens sortiran al carrer, Simó ha avançat que existirien un seguit de controls: «No es va a obrir la porta i dir: nens a jugar. Seran sortides controlades d'alguna manera i això no implica un increment de risc perquè ja estan amb els seus pares i germans al seu domicili i el mateix risc que tenen allà el tenen fora».

També va recalcar el paper que els progenitors tindrien que fa a la sortida dels més petits apel·lant a la «responsabilitat»: «Si la gent pensa que això serà un obro la porta i que s'ajuntin amb els nens de tot el veïnat, podem tenir algun problema» va sentenciar.


Comentaris

envia el comentari