El govern demanarà a tothom que porti mascareta pel carrer

Ho ha explicat Fernando Simón, responsable del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries

Dues dones amb mascareta passegen per Terrassa, Catalunya
Caldrà que tothom utilitzi mascaretes per sortir al carrer. | Cristóbal Castro

El govern espanyol demanarà a tots els espanyols que, en els moments en que s'hagi de sortir al carrer —durant el confinament, per abastir-se de necessitats bàsiques; o bé després, quan progressivament es pugui retornar a l'espai públic— tothom porti mascareta, redueixi al mínim els contactes i, els que es produeixin, siguin a una certa distància. Són les noves mesures a les quals tothom s'haurà d'acostumar per sortir al carrer en el moment que es pugui.

D'aquesta manera, doncs, quan es torni, de forma gradual a la normalitat, caldrà que la societat espanyola i catalana s'acostumi a una forma de relacionar-se força diferent a la normal: en grups mínims o reduïts i guardant les distàncies pertinents, a banda d'anar protegits amb mascaretes.

Sánchez visita una fàbrica de respiradors

Tot plegat, el mateix dia que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat aquest divendres al migdia l'empresa madrilenya Hersill, ubicada a Móstoles, que fabricarà 100 respiradors al dia per lluitar contra el coronavirus. Sánchez ha fet la visita acompanyat del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que va anunciar dijous que s'havia tancat un contracte amb la companyia perquè distribueixi 5.000 equips de reproducció assistida en les pròximes setmanes.

El president del govern espanyol ha destacat «l’esperit de solidaritat» d’empreses, treballadors i administracions: «És la millor fórmula per salvar vides, que és el més prioritari», ha dit. «Aquesta producció nacional també és una de les lliçons que hem de treure d’aquesta crisi», ha afirmat.

Sánchez s’ha mostrat convençut que amb aquesta «unitat» es podrà recuperar la normalitat i quotidianitat «molt abans del que esperem i preveiem». «Són moments difícils. Les mesures que estem demanant són molt dures però l’exemplaritat, la determinació i la constància és el que ens farà guanyar», ha dit. Sánchez ha fet la visita després de la reunió diària del comitè de gestió tècnic de la covid-19 al Palau de la Moncloa. Illa també va anunciar que Seat produiria 300 unitats diàries de respiradors la qual cosa eleva a 400 els equips que es fabricaran al dia a l'Estat espanyol.


Comentaris

envia el comentari