IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern desmenteix un rumor sobre la fi del confinament

Es tracta d'una espècie de calendari que circula a través de WhatsApp

Muntatge de la faula desmentit pel Govern
La suposada informació s'atribueix a un comunicat del Ministeri de Sanitat | Maldita.es

Tot i els intents de Whatsapp per evitar la difusió de rumors a través de la prohibició de reenviament massiu de missatges, les notícies falses segueixen circulant en l'aplicació.

L'últim rumor es tracta d'una sèrie d'imatges que, suposadament, detalla els plans de Govern pel que fa al calendari de desescalada i les dates de finalització de les mesures de confinament pel coronavirus.

La informació circula suposadament avalada per institucions oficials com l'Exèrcit, els Mossos d'Esquadra o la Junta de Castella i Lleó, però l'executiu ja ha desmentit rotundament que ells siguin els responsables de la publicació d'aquestes previsions.

Fins al moment, el Govern no ha emès cap calendari ni planificació d'aquest tipus i segons ha informat 'Maldita.es' «L'economista Alfredo Galán assegura que aquestes imatges que circulen descontextualitzades s'han extret d'un document d'elaboració pròpia que va publicar al seu compte de LinkedIn el passat el 14 d'abril».

Les previsions segons la faula

Segons la falsa gràfica, el progressiu final de la quarantena es dividiria en sis fases. La primera fase ja estaria en marxa des del 13 fins al 26 d'abril, data en la qual es continuaria amb les restriccions estrictes de l'estat d'alarma.

A partir d'aquí i fins al 10 de maig es produiria una segona fase en què estaria permès «passejar als teus fills» i «fer esport de forma individual amb molta responsabilitat».

Durant la tercera etapa, entre els dies 11 i 24 de maig, la gràfica assegura que «podràs visitar altres domicilis amb distància social i tenint en compte grups de risc», a més d'anar de compres als petits comerços.

En la quarta fase, entre el 25 de maig i durant tot juny, es diu que «podries sortir per a tot, però hi hauria dos grans però: vida social restringida en funció d'on visquis i per la distància social».

La cinquena fase es perllongaria durant tot juliol, agost i setembre, una etapa en què «podràs fer vida normal, però les recomanacions de distància social, la butxaca i la por modificaran els comportaments».

Finalment, es parla d'una sisena fase a partir d'octubre sobre la qual s'assenyala que «no hi haurà encara vacuna, però faràs vida normal tenint cura amb grups de risc».

D'aquesta manera, totes les previsions de la gràfica són completament falses. El Govern no ha publicat cap informació a llarg termini, ja que van anunciant cada fase en funció de l'evolució de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari