El Govern destinarà 61 milions d'euros a les administracions locals per combatre el coronavirus

Els Ajuntaments rebran 43 milions d'euros i l'executiu espera que les transferències estiguin fetes a l'abril

Meritxell Budó en la roda de premsa després del consell executiu
Meritxell Budó ho ha anunciat en roda de premsa telemàtica aquest matí | Europa Press

El Govern destinarà 61 milions d'euros a les administracions locals per «reforçar» la liquiditat pressupostària. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència i la portaveu del Govern, Meritxell Budó en roda de premsa telemàtica aquest dissabte.

Ha anunciat que la Generalitat avançarà a les administracions locals un 50% del fons de cooperació local de Catalunya, el qual suposa 61 milions d'euros, i ha assegurat que aquests recursos permetran afrontar amb «més tranquil·litat» les despeses derivades de les mesures per fer front a la crisi del coronavirus.

L'avançament estarà contemplat als Pressupostos de 2020

L'import correspon a l'avançament de la meitat del Fons de Cooperació Local de Catalunya que estarà contemplat als Pressupostos de 2020. El Govern espera que les transferències estiguin fetes a l'abril, de manera que les administracions puguin disposar d'una injecció de liquiditat per aquestes dates. En concret, els Ajuntaments de Catalunya rebran 43 milions d'euros, els Consells Comarcals, 18 milions, i les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), prop de 180.000 euros.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Previsió de tensió en les pròximes setmanes

En referència a l'evolució del coronavirus, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha explicat que treballen amb la previsió de tenir «una tensió molt gran les pròximes setmanes» en els centres sanitaris per la pandèmia de coronavirus.


Comentaris

envia el comentari