El govern espanyol injecta 2.800 MEUR a les autonomies pel combat del coronavirus

Ho ha anunciat aquest dijous a la tarda, en roda de premsa

Intervenció de Pedro Sánchez a la Moncloa el 16 d'octubre de 2019.
Pedro Sánchez, en una intervenció a la Moncloa, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous, 12 de març, que el seu executiu transferirà 2.800 milions d'euros a les comunitats autònomes perquè els seus sistemes sanitaris combatin de front el coronavirus. És una de les mesures anunciades en la roda de premsa que el cap del govern espanyol ha fet aquest dijous.

Sánchez no descarta haver de prendre mesures encara més greus

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha descartat avui cap possibilitat pel que fa a les mesures a adoptar per la pandèmia del coronavirus. De fet, i en ser preguntat per l'opció de decretar l'estat d'alarma, no ha dit que no i ha deixat clar que «la situació no és estàtica» i que prendrà les decisions que calguin, quan facin falta i on calguin.

Sánchez tampoc no ha negat que el govern espanyol es pugui veure obligat a tancar Madrid. En ser preguntat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el president espanyol no ha negat que pogués donar-se la possibilitat i ha recalcat que les mesures que s'hagin d'adoptar es faran conjuntament amb el govern de la comunitat autònoma.

I en relació amb això últim, ha rebutjat que hi estigui havent «discrepàncies», deixant clar que la cooperació està sent «molt franca» i que només pot tenir paraules de reconeixement per al personal sanitari de Madrid, la Conselleria de Sanitat i el Govern regional en el seu conjunt.


Comentaris

envia el comentari