IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol adverteix: «Hi ha més mobilitat que a l'inici de l'estat d'alarma»

Ho ha explicat la secretària general de Transports i Mobilitat, María José Rallo

Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El govern espanyol ha llençat aquest dilluns, 20 d'abril, una advertència. Ho ha fet en boca de la secretària de Transports i Mobilitat i membre del Comitè Tècnic de Gestió de la crisi del coronavirus, María José Rallo, que ha explicat que actualment «hi ha més mobilitat que durant les dues primeres setmanes de l'estat d'alarma».

Creix la mobilitat

L'executiu central, doncs, ha detectat una crescuda de la mobilitat al territori espanyol, la més alta des del confinament, atès que supera les dues primeres setmanes de l'estat d'alarma i també les dues de confinament total —la Setmana Santa i l'anterior.

La dada ha fet saltar les alarmes del govern espanyol, que s'ha vist obligat a llençar un recordatori, també en paraules de Rallo: «Seguim apel·lant a la màxima seguretat i recordem que no hem aixecat l'estat de confinament», ha dit. En la seva declaració, també ha relatat un creixement de l'ús del servei de Rodalies, «amb valors de normalitat, tot i que ha hagut un augment de persones a l'estació d'Atocha i l'hora punta s'avança entre les 6.15 i les 7.30 hores».

Es tem un relaxament

Amb tot, des del govern es tem que aquest relaxament i el creixement de la mobilitat desemboquin en un creixement dels contagis i en un nou repunt de la malaltia del coronavirus a l'Estat espanyol. D'aquí, l'advertència llençada aquest dilluns per part de María José Rallo

Val a dir, però, que dades en mà Espanya ha tornat a registrar una baixada dels morts diaris per coronavirus amb 399 defuncions les últimes 24 hores, segons les dades del Ministeri de Sanitat d'aquest dilluns. És una xifra diària de morts inferior a la registrada ahir (410) i cal remuntar-se al diumenge 22 de març, quan van ser-ne 394 en 24 hores, per trobar una dada de defuncions diàries més baixa que la d'aquest dilluns.


Comentaris

envia el comentari