IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

El govern espanyol i les autonomies acorden acabar el curs amb un aprovat general, excepte casos excepcionals

Els alumnes de segon de batxillerat no entren dins d'aquesta mesura i seran les comunitats autònomes les que decidiran la manera d'avaluar-los

Les escoles obriran al juliol per fer classes de reforç als alumnes amb necessitats. | Catalunya Diari

El govern espanyol i les autonomies han acordat dimarts que el curs escolar acabarà amb un aprovat general per a tots els alumnes, excepte casos molt excepcionals. Tots els estudiants d'infantil, primària, secundària i primer de batxillerat passaran de curs, però no tots amb la mateixa nota, ja que seran avaluats. En el cas dels alumnes de segon de batxillerat, no entren en aquesta mesura i cada comunitat autònoma decidirà la manera en què seran avaluats.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La ministra d'Eduació, Isabel Celaá, ha assegurat durant la sessió de control al govern espanyol que «afavorirem un gran acord que donarà respostes en un moment d'incertesa, i que ens permetrà acabar el curs 19/20, recolzant-nos també en el 20/21, en què la promoció de curs serà la regla general i la repetició, l'excepció, que no tindrà res a veure amb les causes del coronavirus».

Celaá no pressionarà Sanitat per reobrir els centres educatius

Així mateix, la ministra d'Educació, en resposta a una pregunta de la diputada del PP, Sandra Moneo, ha afirmat que «l'obertura de centres educatius no depèn d'Educació sinó del Ministeri de Sanitat, que és l'autoritat màxima ara mateix». Celaá ha afegit que quan Sanitat els comuniqui que es compleixen les condicions òptimes per reobrir ho faran «amb molt a gust».

En aquest sentit, la diputada del PP ha insistit en el fet que pot «pressionar» perquè els alumnes tornin a les aules, unes paraules que Isabel Celaá ha qualificat d'«irresponsables». «Potser considera que pressionar el ministre de Sanitat perquè obrin les escoles ens pot portar a una solució? Està equivocada», ha conclòs la ministra.

Obertura d'escoles durant l'estiu

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat l'obertura de les escoles durant el mes de juliol per fer classes de reforç als alumnes amb necessitats educatives. El compromís, segons ha explicat el diari El Mundo, s'ha pres durant la reunió de la Conferència Sectorial d'Educació, celebrada aquest dimecres. En la trobada, els consellers autonòmics s'han mostrat favorables a obrir escoles durant l'estiu, però han demanat recursos econòmics per fer pagaments addicionals als docents.

Segons el citat mitjà, en la reunió d'aquest dimecres, la ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha defensat que el tercer trimestre no tingui efectes acadèmics, tot i que a petició d'algunes comunitats autònomes, seran aquestes les que decidiran si, finalment, s'avança temari o es redueixen continguts.


Comentaris

envia el comentari