IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els experts del govern espanyol creuen que s'ha de prorrogar el confinament

El Comitè Científic creu que és primordial per mantenir el control de la transmissió de la malaltia i evitar «tirar per terra l'esforç» dels espanyols

Imatge d'uns balcons en ple confinament pel coronavirus
Els experts científics estudien com aprofitar l'esforç d'un mes sencer de confinament | Arxiu

El Comitè Científic de la Covid-19 aposta per prorrogar la situació de control existent amb l'estat d'alarma, tot i que adaptada, després del 26 d'abril, amb l'objectiu mantenir el control de la transmissió de la malaltia i evitar «tirar per terra l'esforç» que la ciutadania porta realitzant més d'un mes.

Una millora molt important

Així ho ha assegurat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, durant la roda de premsa a la Moncloa realitzada pel Comitè Tècnic responsable d'aquesta crisi sanitària. Preguntat pels periodistes sobre l'opinió dels experts sobre una possible pròrroga de l'estat d'alarma, Simón ha explicat que el Comitè Científic s'ha reunit aquest dissabte, en una trobada en què han mostrat el seu acord «clarament» a continuar amb la situació de control actual.

«Estan tenint un impacte molt important en el control de la transmissió», ha indicat Simón, per a assenyalar que els experts aposten per ser «prudents» en aquest sentit i aconsellen no obrir les mans «d'un dia per a un altre» en aquest sentit.

«Estem d'acord que s'han de prorrogar les mesures de control, encara que es poden anar adaptant», ha declarat, abans d'afegir que es podria tractar com un procés de «transició» en alguns aspectes perquè la societat pugui tornar «a poc a poc a la situació més normal». Aquesta situació, apunta, es podrà «anar relaxant a mesura que la transmissió estigui controlada a nivells suficients en els quals es pugui garantir que la capacitat del sistema sanitari pot respondre, sense arribar al seu límit, a un rebrot» de la malaltia.


Comentaris

envia el comentari