El govern espanyol estudia controlar els preus de mascaretes, guants i material de protecció

Garzón explica que hi ha una «proposta sobre la taula»

Dues dones amb mascareta passegen per Terrassa, Catalunya
El govern espanyol estudia controlar el preu de les mascaretes. | Cristóbal Castro

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha explicat que el govern espanyol té una «proposta sobre la taula» per controlar els preus de material de protecció com mascaretes, guants o gel hidroalcohòlic. Segons ha dit en una entrevista a 'RNE' aquest dimarts al matí, els tècnics del ministeri de Sanitat l'estan estudiant i ha esperat poder posar-la en marxa «com abans millor».

Garzón defensa els Pactes de la Moncloa

Garzón ha criticat que algunes empreses estan aprofitant la crisi del coronavirus per «especular» augmentant preus per obtenir més beneficis. Garzón ha citat també el cas de funeràries que van incrementar els preus i ha remarcat que, en aquest cas, l'executiu ja ha actuat.

D'altra banda, Garzón remarcat que cal «reforçar els mecanismes constitucionals de defensa del que és públic» i ha defensat uns Pactes de la Moncloa. El ministre de Consum ha criticat l'actitud mostrada fins ara per l'oposició a qui ha acusat d'utilitzar el coronavirus per «desestabilitzar». Garzón també ha reconegut que «segurament» el govern espanyol ha fet «força coses malament» però ha argumentat que és «normal» davant d'un «fenomen tan desbordant» com el coronavirus.

Crítiques del PP al govern espanyol

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha reclamat al govern espanyol «una mica més de rigor» en la seva actuació contra el coronavirus i ha criticat la «manca de diàleg» amb l’oposició i els agents socials. «Tenim el pitjor govern en el pitjor moment», ha afirmat García Egea aquest dimarts al matí en una entrevista a ‘RNE’.

Segons el secretari general del PP, hi ha «més unanimitat en la societat espanyola que en el Consell de Ministres» i l’executiu està «trobant més lleialtat en el PP que en els seus propis socis». García Egea ha defensat que el coronavirus no pot ser una «excusa» perquè l’executiu prengui «decisions de manera unilateral» i ha argumentat que cal control parlamentari.

García Egea ha remarcat que les dues últimes sessions al Congrés s’han pogut desenvolupar amb «normalitat», sempre mantenint la «distància de seguretat». El dirigent del PP ha dit que el suport del PP en l’aprovació dels decrets i la pròrroga de l’estat d’alarma ha estat «per responsabilitat» però que no col·laboraran en cap «retrocés» en drets econòmics.


Comentaris

envia el comentari