El govern espanyol espera els primers efectes del confinament en els pròxims dies

El cap del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries justifica que no es tanqués Madrid

Fernando Simón en la compareixença d'aquest matí de dijous, 27 de febrer
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, Fernando Simón | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat aquest dimarts, 24 de març, en roda de premsa que el seu executiu espera veure els primers efectes de les mesures de confinament dictades en els pròxims dies. «No sé si demà, o divendres», ha dit Simón, però «queda molt poc perquè es puguin veure». Segons Simón, el tancament de les escoles i les mesures de confinament tenen a més efectes col·laterals perquè «els contactes efectius s'han reduït enormement».

En aquest marc, ha assegurat que les mesures adoptades ja són de les més dures que s'han activat al Món i ha justificat que el seu executiu no tanqués Madrid o Catalunya per evitar l'expansió del virus, com si que va fer Itàlia amb Llombardia. Segons Simón, encara no es disposa d'informació sobre el grau d'eficiència del confinament de Llombardia. «Espanya ha actuat des del principi a tot el país amb mesures molt restrictives al nostre estat i que tenen un impacte important», ha dit.

Una «setmana dura» on s'hauria d'assolir el pic

No ha volgut comparar tampoc la situació a l'Estat amb la d'Alemanya, on amb un nombre similar d'infectats només es comptabilitzen 188 morts aquest dimarts. En aquest sentit, ha insistit que els científics no poden donar una explicació pel fet que allà el nombre de morts és notablement inferior al de l'Estat. Malgrat que ha apuntat que l'increment de casos afluixa, ha advertit que aquesta serà una «setmana dura» on s'hauria d'assolir el pic de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari