IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol intervé laboratoris privats i regularà els preus de les proves de coronavirus

Els tests de detecció hauran de tenir prescripció mèdica i els resultats s’hauran de comunicar a les autoritats

Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. | Europa Press

El govern espanyol ha posat a disposició de les comunitats autònomes tots els centres clínics i laboratoris de titularitat privada que realitzen tests de coronavirus i s'ha adjudicat la possibilitat d'adoptar des d'aquest dimarts, 14 d'abril, les mesures necessàries per a la regulació dels preus de les proves amb l'objecte d'evitar situacions abusives en l'accés a aquest servei.

Així ho estableix una ordre publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat, que estableix també que els centres privats han de notificar els casos detectats de coronavirus així com la compra de test ràpids diagnòstics, especificant a l'autoritat sanitària competent de la comunitat autònoma en què es troben ubicats el tipus de material, nombre d'unitats adquirides i destinació d'ús.

Obligats a notificar l'aparició de nous casos

A més, els centres de titularitat privada estan obligats a notificar l'aparició de nous contagiats tan aviat es detecti un nou cas amb la màxima urgència i pel mitjà més ràpid possible, i correspon a les comunitats autònomes, en el seu àmbit competencial, establir el procediment a seguir. Amb aquesta finalitat, les comunitats autònomes tindran a la seva disposició els centres, serveis i establiments sanitaris de diagnòstic clínic de titularitat privada situats en la seva comunitat autònoma que no estiguin prestant servei en el Sistema Nacional de Salut, així com el seu personal.

Així, la realització de proves diagnòstiques pels esmentats centres, serveis i establiments de diagnòstic clínic per a la detecció de la Covid-19 quedarà subjecta a la prescripció d'un facultatiu d'acord amb les directrius acordades per Sanitat. Els centres, serveis i establiments sanitaris de diagnòstic clínic de titularitat privada han d'estar disponibles per entrar a formar part o reforçar els circuits de diagnòstic ja existents des d'aquest mateix dimarts així com per notificar a l'autoritat sanitària competent de la comunitat autònoma els casos de coronavirus detectats.

Aquestes mesures estaran vigents fins a la finalització de l'estat d'alarma, que va començar el passat 14 de març i que es prolongarà, al menys, fins al proper dia 26 d'aquest mes d'abril. El seu incompliment podrà ser motiu de sanció per aquests centres.


Comentaris

envia el comentari