IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol limitarà el preu de mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics

També es regula la informació que ha de donar l'etiquetatge d'aquest tipus de productes

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de comparèixer a la Moncloa el 9 de febrer de 2020.
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El govern espanyol limitarà el preu de mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics, segons una ordre ministerial que publica aquest diumenge el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). L'ordre estableix que en el termini de 48 hores s'ha de reunir telemàticament la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments i decidir sobre una proposta de preus màxims elaborada pel Ministeri de Sanitat.

També es fixa la informació al consumidor que han de tenir aquest tipus de productes. Per exemple, en el cas de les mascaretes l'etiqueta haurà de dir si és reutilitzable, el període màxim d'ús i instruccions sobre com posar i treure.

Save The Children fa recomanacions al govern espanyol sobre les sortides al carrer de la canalla

Després que aquest dissabte Pedro Sánchez expliqués que felxibilitzarà les mesures de confinament per a la canalla, Save the Children recomana que es permeti que els infants puguin sortir de casa seva durant una hora al dia i en un radi d'un quilòmetre, mantenint tancats els parcs infantils. A través d'un comunicat, l'organització estableix un seguit de mesures que creu que el govern espanyol hauria d'aplicar en la flexibilització del confinament dels menors.

Per tal de facilitar el teletreball, Save de Children demana que, en cas d'establir horaris, es fixi almenys dos possibles torns de sortida. Consideren que s'han de prioritzar els menors de 0 a 6 anys, perquè són els que creuen que necessiten més activitat física i, pel que fa als adolescents, creuen que cada família ha de valorar si el menor té autonomia suficient per sortir sol al carrer.

Davant la flexibilització del confinament per als nens i nenes a partir del 27 d'abril anunciada pel govern espanyol, Save the Children proposa que els infants vagin acompanyats d'un únic cuidador, excepte en casos en els quals l'edat i maduresa dels menors requereixin dos adults.


Comentaris

envia el comentari