Simón: «No tindria sentit aplicar noves mesures sense valorar les actuals»

Més del 85% dels morts per coronavirus tenen més de 70 anys i el 60%, més de 80

Sanitaria vestida amb EPI aplaudint, 28 de març de 2020
Simón opta per esperar l'impacte de les actuals mesures en les dades. | EP

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, assegura que «no tindria sentit» implementar noves mesures més restrictives en la lluita contra el coronavirus «sense poder valorar l’impacte de les actuals». En una intervenció telemàtica des de casa seva després que donés positiu per la covid-19, Simón ha defensat les «fortes» mesures adoptades fins ara i ha dit que «això no és un cursa». «Abans de poder valorar l’impacte crec que no hauríem de donar un salt qualitatiu en noves propostes», ha insistit.

El 85% dels morts per coronavirus tenen més de 70 anys

D’altra banda, la doctora Maria José Sierra també ha detallat durant la seva intervenció que el 85% dels morts per coronavirus tenen més de 70 anys i que el 60% en tenen més de 80. En les primeres franges d’edat fins als 30 anys, el percentatge de decessos «no arriba al 0,2%». Unes dades, ha dit, similars a les registrades des de l’inici de la pandèmia i que es poden extrapolar a altres països.

Simón també ha afirmat que les mesures adoptades a Espanya han permès invertir la tendència que es preveia en alguns models d’evolució i s’ha mostrat convençut que tindrà «efectes». D’altra banda, Sierra ha reiterat que no descarten el trasllat de malalts d’UCI a altres comunitats autònomes per la saturació però ha assegurat que es farà d’acord amb les autonomies quan «manifestin les seves necessitats».

La mortalitat al març es dispara a la Conca d'Òdena

En un altre ordre de coses, el nombre de morts a la Conca d'Òdena ha crescut un 300% respecte el mateix període dels darrers cinc anys. En concret, aquest mes de març, ja han mort 140 persones als quatre municipis confinats de la zona, quan la mitjana és de 46. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha explicat que d'aquests 140 només en 40 casos s'ha confirmat la mort per covid-19, ja que no s'està fent el test a tothom.

Acompanyat per la resta d'alcaldes afectats, Castells ha explicat que han decidit fer pública aquesta dada ara perquè creuen que és important informar amb transparència i «per alertar, que no alarmar» la població. «És important que els joves sàpiguen que no són immunes i que, a més, són grans portadors del coronavirus», ha subratllat.


Comentaris

envia el comentari